Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Ghid de instalare Windows 8 pas cu pas


Tutorialul acesta de instalare Windows 8 pas cu pas este pentru cei care vor mai multe detalii inainte sa se  aventureze in instalarea noului sistem de operare de la Microsoft. Tin sa mentionez ca procesul de instalare Windows 8 este destul de asemanator cu cel din Windows 7 sau Vista, diferenta facand-o, in mare parte,  cele cateva setari de intimitate de la sfarsit.

Nu s-au schimbat foarte multe de la versiunea consumer previrew (beta), desi multi cred ca sperau la renuntarea la meniul de start metro sau cel putin adaugarea mai multor functii care “sa rupa gura targului”

Cerinte Windows 8

Cred ca majoritatea sunteti la curent cu cerintele dar nu strica sa le mai reamintesc inca odata deoarece fara a indeplini aceste cerinte nu are rost sa incepi o instalare Windows 8.

– procesor de 1 Ghz
– 1 GB de rami (2GB pentru versiunea de 64 de biti)
– minimum 16 GB spaţiu în C: (20 GB pentru versiunea de 64 de biti). De fapt, windows 8 are 9 gb instalat.
– rezolţie nativa de minim 1024×768
– placa video cu suport directX 9 sau mai buna

Modalitati de instalare Windows 8

img

 

La prima rulare esti intrebat daca vrei sa mergi online sa instalezi ultimele actualizari sau doar vrei sa instalezi Windows-ul asa cum l-ai luat.

img

Limba, fusul orar si tastatura

Aceste sunt lucruri formale cu care suntem obisnuiti de la versiunile anterioare. Alegerea limbii romane nu va face sistemul de operare in romana, ci doar cateva chestii pe ici pe-colo, majoritatea prin Metro.

Time and currency ajuta mult la actualizarea automata a ceasului asa ca este necesar sa alegeti Bucharest din lista.

Keyboard afecteaza cateva taste pentru a putea scrie cu diacritice (de exemplu, tasta “[” va deveni “ă“). Dupa instalarea lui windows 8 este foarte usor sa schimbati inapoi pe Engleza.

img

Instalare Windows 8 si Repartitionarea.

Dupa ce apasati Install Now o sa trebuiasca sa acceptati termenii si conditiile. Apoi o sa trebuiasca sa alegeti dintre Upgrate sau Custom. Recomand custom daca vrei mai multa libertate.

Daca ai partitiile deja facute poti da click pe Drive options (advanced), formatezi C**:** (cu optiunea Format), selectezi C: si dai Next

Daca ai calculator/laptop nou sau doar vrei sa faci partittile in alt fel, alege Drive options (advanced) si:

img

Procesul de instalare Windows 8

Incepe instalarea propriu-zisa, puteti sa va faceti de lucru vreo 10-15 minute, timp dupa care calculatorul se va restarta automat.

img

img

Personalizare si creare cont

Alege o schema de culori si pune un nume calculatorului tau.

img

In continuare, trebuie sa faci niste setari de intimitate destul de plictisitoare (in sensul ca sunt multe si trebuie sa le citesti pe fiecare in parte). Alege Express daca nu ai chef de ele sau Custom daca vrei sa le ajustezi pe fiecare in parte.

img

Creaza-ti un cont cu numele tau. Daca ai o adresa de email outlook (sau hotmail) poti sincroniza pe ea diverse setari, plus ca fara ea nu poti descarca aplicatii Metro din Store. Altfel, poti opta pentru un cont local (sign in without microsoft account > Local account).

img

Finalizare setari si prima pornire

Pentru ca, probabil, or sa fie si utilizatori care vor zice: “unde e meniul de start?” sau “de unde se stinge calculatorul?”, dupa procesul de instalare Windows 8 va trebui sa treci printr-un mic tutorial in care esti invatat sa muti sageata de la mouse in colturi pentru a  deschide meniurile.

img

Dupa mesajele “We’re getting your pc ready” si “Le’ts start” ajungi in meniul de start (Metro). Pare diferit dar cu timpul o sa te obisnuiesti cu el. Acceseaza blocul desktop pentru sistemul de operare cu care ai fost obisnuit pana acum.

img

Cateva imagini Windows 8.

Daca va mai ganditi daca sa instalati sau nu windows 8, aruncati o privire peste imaginile de mai jos (click pe ele pentru marire) .

img

 

 

Tags: instalare windows instalare windows 8 instaleaza windows 8 metro windows 8