Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Cele mai bune programe de citit cărţi electronice in format ePub [Epub Reader]


Cărţile electronice în format ePub (electronic publishing) sunt din ce în ce mai populare şi chiar dacă un ebook reader ca Nook sau Kindle este pe departe preferatul consumatorilor de ebook-uri, sunt programe gratuite pe toate platformele care pot deschide un astfel de format.

Windows şi Linux – CoolReader

CoolReader este mic, portabil şi ocupă foarte puţine resurse. Pot spune că simplitatea este punctul lui forte, chiar dacă alţii ar dori să mai aibă şi un manager de ebook-uri. Programul suportă cărţi electronice pe două coloane iar pe lângă formatul epub mai poate deschide şi documente electronice în formatele fb2, txt, tcr, rtf, doc, html, htm,  chm, prc, azw, pdb sau pml. Are şi versiune de Linux şi Android.

img

 
De menţionat: MobiPocket Reader un program cros platform care are şi un raft virtual pe care îţi poţi aranja cărţile favorite şi Uread, un epub reader foarte popular în China care oferă multe cărţi electronice downloadabile.

Online / În browser – Magic Scroll

Magic Scrool este un serviciu online cu ajutorul căruia poţi citi cărţi electronice ePub în browser. Cărţile se pot adăuga fie prin upload, fie prin link direct, iar cei care nu dispun momentan de nici o carte pot răsfoi cele două cărţi gratuite Alice în ţara minunilor şi Peterv şi Wendy. Pentru a-ţi salva biblioteca virtuală este necesar un cont. Alte lucruri de ştiut ar mai fi acelea că se poate alege din 4 scheme de culori şi font ajustabil pentru un citit cât mai plăcut.

img

De menţionat şi Extensia Epub reader pentru Firefox care face o treaba excelentă, dovadă şi celor 5 stele din 5 date de utilizatori. Are suport pentru două coloane ca CoolReader.

Mac, tablete şi smartphonuri – Sony reader

Sony reader este cea mai bună soluţie când vine vorba de Mac OS. Este disponibil şi pe PC, Android sau tablete dar este umpic mai pretenţios în resurse. Are magazin de cărţi şi un manager foarte bun de cărţi electronice. De asemenea, dacă îl foloseşti pe două sau mai multe platforme poţi începe pe una şi apoi relua cititul pe alta.

img

De menţionat şi MobiPocket reader care acoperă cam toate dispozitivele, iBooks integrat în iPhone/iPad, iTouch face o treabă excelentă,  iar pe telefoanele cu Android Aiko este copia la indigo a lui iBooks. O altă alternativă bună pentru iOs şi Android este Bluefire Reader.

Tags: aiko bluefire reader cool reader coolreader ebooks electronic publishing epub extension epub reader epub reader download magic scroll mobipocket reader sony reader uread