Cum să primeşti mesajele şi notificările de pe facebook pe telefonul mobil ca SMS

Postare publicata pe data de 23 March 2012 de catre Cornel.
Dacă sunteţi curioşi ce s-a mai întâmplat pe contul vostru de facebook şi nu sunteţi în faţa calculatorului, activarea notificărilor SMS pe mobil este soluţia ideală.

O să primeşti câte un sms pentru fiecare notificare, mesaj, poke sau cerere de prietenie.

Atenţie: Nu o să primeşti sms cu actualizările de status ale fiecăruia, doar cu mesajele private, cererile de prietenie şi notificările.

Sună interesant? Cum activăm…

Click pe “▼” apoi intră în Setările contului, iar apoi în secţiunea Mobil.

Click pe Adaugă telefon, reintrodu parola şi alege ţara (România) şi operatorul de telefonie mobilă. Din păcate pe Orange nu se poate momentan, merge doar pe Cosmote şi Vodafone.notificari facebook tara si operatorul

Ia telefonul lângă tine. Trimite un SMS cu cuvântul F la numarul 32665 (mesaj cu tarif normal) şi aşteaptă codul de confirmare. Bagă codul de confirmare şi click urmatorul. notificari facebook sms la 32665 O să primesti un sms care o să-ţi confirme că ai activat notificările pe mobil. De asemenea, dacă vrei să opresti notificarile trimite STOP la acelaş număr.

Aveai deja numarul ataşat contului de facebook? Atunci doar trimite sms-ul, sari peste etapa cu adăugarea numărului şi alegerea operatorului/ţării.

Setări sms

Intră în secţiunea Notificări din Mobil.

Aici se poate bifa/debifa pentru a primi/nu primi sms când cineva scrie pe wall, îţi trimite cerere de prietenie sau alte notificări (inclusiv cele de la jocuri)

O opţiune interesantă este că poţi seta ora la care primeşti notificările. De exemplu eu le dezactivez de la 10 seara până la 10 dimineaţa pentru a nu fi deranjat şi pentru că pur şi simplu nu are niciun rost să licăre telefonul în timp ce eu dorm sau încerc să dorm. Când esti deja pe facebook la calculator nu o să primeşti sms-uri.

notificari facebook setari notificari

Limita de mesaje (Limita diurnă de mesaje) . Dacă ai luat toată lumea la rând ca să te dai mare că ai mai mulţi prieteni decât X şi primeşti multe notificări o să vrei să limitezi sms-urile. La început poate fi distractiv dar după o foarte scurtă vreme, să ai notificări o dată la câteva minute este foarte frustrant şi stresant.

Am făcut totul bine, de ce nu primesc notificări?

Am mai zis deja, când eşti pe facebook la calculator nu o să primeşti notificări SMS. Sau probabil că le-ai dezactivat accidental din secţiunea Facebook Messages alegând niciodată. Sau ai setat o limită pe zi şi ai atins limita.
124 thoughts on “Cum să primeşti mesajele şi notificările de pe facebook pe telefonul mobil ca SMS

 1. Andreea .

  Dar pentru reteaua orange cum putem primi notificarile prin sms 😐 ? ..

  Reply
  1. Cornel Post author

   doar sms-ul cu care confirmi se plateste (tarif normal, in jur de 5 centi), in rest totul e gratuit.

   Reply
   1. Catalin

    Buna..am nevoi de ajutor va rog frumos!!!
    cineva mi-a spart contul de facebook..nu ma pot conecta dar imi trimte mesaje pe telefon …cum sa rezolv problema?

    Reply
  1. Cornel Post author

   Ciudat. Înainte să trimiţi sms asigura-te că parcurgi paşii de primele două imagini de mai sus.

   Alt lucru care ar putea merge prost este să trimiti sms de la alt numar, trebuie sa trimiti sms de la numarul de telefon pe care Îl ai la profilul de facebook.

   Reply
 2. Nicole

  hey..nu primesc toate notificarile de pe facebook…doar comenturi..cum sa fac sa primesc s notificari de la jocuri..?

  Reply
  1. Cornel Post author

   Bifeaza toate cele 3 casute de la sectiunea “Vreau sa primesc mesaje text cand cineva” (vezi ultima imagine din postare).

   Daca tot nu primesti inseamna ca notficarile prin mobil sunt limitate la anumite actiuni uzuale ca cererile e prietenie sau primire de comentarii…

   Reply
  1. Cornel Post author

   m-am mai documentat si acum sunt 100% sigur ca notificarile de la jocuri nu sunt incluse.
   primesti sms doar la:
   – mesaje private
   – cereri de prietenie
   – postari pe wall
   – “poke”

   Reply
 3. lola

  Dupa ceva timp, facebook, ma va mai anunta de alte chestii sau ceva , prin sms ?

  Reply
  1. Cornel Post author

   nu, odata dezactivate notificarile nu o sa mai primesti niciun sms de la facebook, iar atunci cand ai notificarile prin sms active primesti doar mesajele dorite, fara mesaje promotionale sau ceva de genul.

   Reply
  1. Cornel Post author

   daca ai facut totul asa cum am explicat mai sus ar fi trebuit sa primesti codul prin sms.

   n-am ce cod sa-ti dau, este un cod unic pentru fiecare.

   Reply
 4. gabriel

  hei, la unii prieteni apare asa : Mesajele tale vor fi trimise pe telefonul mobil al …. Are vreo legătură cu asta ? Pentru că unii prieteni sunt pe Orange şi le apare aşa. Cum pot face şi eu să-mi apară aşa ?

  Reply
 5. Cornel Post author

  Sincer sa fiu eu nu am intalnit un astfel de mesaj deci habar nu am despre ce discutam. Poti fi putin mai specific, sa-mi spui daca mesajul era un sms sau pe site-ul facebook, si cand anume iti apare acest mesaj?

  Reply
 6. gabriel

  Apare atunci când un prieten este offline, iar în dreptul lui apare un telefon, iar când dai să discuţi cu el, înloc de … isn’t on chat, but you can still send her a message, apare Mesajele tale vor fi trimise pe telefonul mobil al ….

  Reply
 7. Cornel Post author

  Acum inteleg ce voiai sa zici. Prietenii care au in dreptul lor un ‘icon in forma de telefon’ sunt prieteni care au intrat pe facebook de pe mobil si nu au dat sign out, nu are legatura cu notificarile.

  Daca te loghezi si tu de pe telefon o sa apari si tu la fel in lista prietenilor. Lucrul asta e similar cu yahoo messenger, stii tu, atunci cand cineva apare activ de pe mobil pentru ca nu s-a delogat, cand in realitate el e offline de saptamani bune.

  Reply
 8. gabriel

  mă loghez pe aplicația facebook ? Știți, înainte de a te loga, apare ceva de genu : Pleci? Rămâi conectat
  Vizitează facebook.com de pe telefonul mobil.
  Ia-ţi Facebook pe telefonul mobil. Iar atunci când mă loghez pe acea aplicație, apare ca și cum aș fi online pe pc, nu pe mobil.

  Reply
 9. Cornel Post author

  nu conteaza cum te vezi tu, ci cum te vad prietenii in lista lor. pur si simplu te loghezi pe aplicatia de mobil si asta-i tot.

  Reply
 10. cris

  eu sunt pe orange am aceiasi problema cu setarea mesajelor text nu apar in chat ca sunt pe mobil nu imi apare iconul acela mic cu mobilul :(((( ma puteti ajuta???? multumesc

  Reply
 11. Cornel Post author

  @Cris, nu se pot activa notificarile prin sms de pe orange. Doar daca ai vodafone si cosmote merge.

  Reply
 12. cris

  multumesc…….mi-am luat vodafone si am rezolvat!!! imi vin notificarile dar iconul tot nu se vede ,oare din cauza ca am aplicatia si pe celalalt telefon de orange????

  Reply
 13. Cornel Post author

  @Cris am raspuns la asta mai sus. Iconul nu are legatura cu notificarile ci cu faptul ca te-ai logat de pe aplicatia de mobil. Nu conteaza ca nu te vezi tu cu un icon telefon, prietenii din lista te vad asa cum ar trebui.

  Reply
 14. raluca

  la mine nu merge… 🙁 am un samsung wave y…am setarile corecte…dar nu vrea si pace! nu primesc nici o notificare…de nici un fel

  Reply
 15. Cornel Post author

  Raluca, nu conteaza telefonul, poti sa primesti notificari SMS si pe un nokia 3310. Esti sigura ca ai facut totul bine (intrat pe site, activare notificari, trimitere sms, introducere pe facebook codul primit)? Plus ca am mentionat ca nu primesti notificari daca esti pe facebook si de la calculator.

  Reply
 16. raluca

  da… 🙁 am incercat si pe vodafone si pe cosmote…nu merge 🙁

  Reply
 17. raluca

  😀 m-am pierdut de tot…nu stiu cum sa atasez screenshot-ul aici.

  Reply
 18. Cornel

  copiezi link-ul pe care ti-l da site-ul pe care uploadezi imaginea (poti inceraca imgur.com) si-l inserezi aici in comentariu

  Reply
 19. Cornel Post author

  Raluca, in imaginea a doua incearca sa debifezi “do not send me SMS notificatins while i am using facebook” si sa salvezi (Save changes). Apoi roaga o prietena sa-ti dea un mesaj privat pe facebook, asa e test.

  Reply
 20. Cornel Post author

  mai am idei. vad in primul screenshot ca nu e confirmat sms-ul (acolo unde “scrie already receive a confirmation code?”). mai ai codul primit de la facebook in telefon pentru a-l copia acolo?

  Reply
 21. raluca

  pai nu apare pt ca deja il bagasem…dak il bag ink o data imi spune k e invalid. oricum…esti un geniu 😀

  Reply
 22. Cornel Post author

  Mai trimite odata SMS cu cuvântul F la numarul 32665. Apoi insereaza codul acolo.Trebuie sa mearga.

  Reply
 23. cris

  Cornel.,degeabsunta imi spun prietenii ca nu mi se vede iconul cu mobilul,cum pot sa fac sa nu apar online jos in chat cand intru de pe mobil?? mi se aprinde luminita verde ca si cum as intra de pe comp……pffffff ce nervi am ca nu stiu cum sa mai fac??????

  Reply
 24. Cornel Post author

  N-am mai intrat pe facebook mobil de ceva vreme. Incearca sa te deloghezi de pe chat de pe calculator (in partea dreapta jos)

  Reply
 25. raluca

  am primit o notificare!!!!! doar una cu un comment…restul cu msj sau altceva…nu! oricum…decat deloc… 😀 ms mult!
  @cris…am impresia k dak intri de pe tel tot luminita verde apare, iar semnuletl cu tel apare cand iesi de pe fb.

  Reply
 26. Cornel Post author

  Minuneeee 😉 chiar daca e doar 1 mesaj, e ceva.
  S-au mai schimbat umpic lucrurile de acum 10 luni de cand am scris articolul

  Reply
 27. cris

  am facut si asta m-am deconectat nu mai arat ca sunt online dar tot nu se vede iconul cu mobilul…….de ce oare? mai da-mi o idee…….normal ar trebui sa scrie asa:mesajele tale vor fi trimise pe telefonul mobil al lui chris………….dar nu scrie decat ca…..chris nu e pe chat dar i poti trimite mesajele aici…..mentionez ca am facut setarile ptr mesaje text dar nu arata asa cum ar trebui…….:(

  Reply
 28. Cornel Post author

  “Chris nu e pe chat dar ii poti trimite mesajele aici” apare pentru ca te-ai logat recent pe aplicatia mobila.
  La mesajele text nu te pot ajuta fara mai multe detalii, eventual un screenshot cum a facut Raluca umpic mai sus.

  Reply
 29. cris

  buna Cornel am aceiasi intrebadinre ; cum fac sa imi apara si mie iconul mic cu telefon cand ma deloghez de pe computer ??? am mai spus ca atunci cand ma loghez de pe mobil apar online cu luminita verde

  Reply
  1. Cornel Post author

   Asteapta cateva zile pana ti-l deblocheaza. Apoi trimite din nou SMS (trebuie sa fie de pe numarul de telefon pe care-l ai la profil)

   Reply
 30. Narcisa

  Am facut toti pasii, si primesc doar notificarile, nu si mesajele care imi sunt trimise pe facebook. Ce pot sa fac?

  Reply
  1. Cornel Post author

   Cel mai probabil ca mesajele personale nu mai sunt incluse, doar notificarile. Din ce vad eu prin setarile facebok s-au mai schimbat cateva lucruri fata de momentul cand am scris eu articolul.

   Reply
 31. modroiu niculina

  Eu nu am inclusa obtiunea mobil in setarile contului si nu stiu cum sa fac sa ma conectez la facebook si pe mobil va rog ajutati-ma

  Reply
  1. Cornel Post author

   La adresa aceasta este optiunea mobil in setari: www.facebook.com/settings?tab=mobile
   Articolul asta se refera la primirea unui sms cand ai cereri de prietenie sau mesaje private noi, nu la conectarea pe mobil. Pentru a intra pe facebook de pe mobil trebuie mai intai sa activezi internetul pe telefon si costa 4 euro pe luna.

   Reply
 32. VaLi

  Salutare, la mine e alta chestie, acum 2 sapt…mi-am bagat nasul..intr`o seara pe la setari la mobil facebook, dar pe teleon.Am vazut optiunea cu activare sms notificari, am dat sa imi trimita codul..mi l-au trimis si cand am vrut sa il bag, mi-a dat eroare, probabil nu aveam bun semnu pe telefon, am zis sa incerc maine….si am uitat pana azi ! in astea 2 sapt…am sters toate mesajele din telefon Inclusiv si acel mesaj de la facebook cu acel cod.Si in seara asta am intrat pe facebook [ pe calc ] …si am vazut iar optiunea aia, mi-am dat adus de acel cod, ca sa pot activa acea optiune ptr notificare sms, faza e ca numai am acel cod…ca am sters ca bou toate mesajele.Cum procedez sa primesc iar un alt cod de la ei ? ca daca vreau sa sterg numarul sau o alta chesti de acolo…imi cere mai intai acel cod ! daca stii, spune-mi te rog.

  Reply
  1. Cornel Post author

   Incearca sa mai trimiti inca un SMS cu cuvântul F la numarul 32665.

   Reply
 33. VaLi

  Imi spune destinatie nepermisa ! 🙁 ce aiurea, ce bou am fost de am sters mesaje si codu ala 🙁

  Reply
 34. diana

  am o problema. .:( cand m-am logat pe Facebook nu am putut sa fac nimic in contul meu pentru ca imi cerea sa adaug numarul de telefon pentru validarea contului. l-am adaugat de pe calculator,nu am bifat sa imi apara notificarile prin sms ,apoi am intrat si pe mobil sa adaug numarul si mi-a venit un sms sa intru pe s.fb.com ….sa confirm dar nu merge !:( ..imi apare ca numarul a fost adaugat, ma loghez pe facebook dar degeaba ,ca nu pot face nimic. Am incercat sa imi sterg si numarul ,de pe calculator, nimic.ce sa fac ?nici macar nu stiu ce cod este.. va rog, ajutati-ma!!

  Reply
 35. diana

  Am dat si eu mesaj ”F” la 32665,am primit sms cu codul si cand l-am scris pe Facebook la setari de confidentialitate si am dat ”Confirma” nu se intampla nimic .nici nu mi-l primeste,nici nu spune nimic . ce ar trebui sa mai fac ?

  Reply
 36. diana

  E obligatoriu sa activez ca notificarile sa imi apara prin sms ?pentru ca nu as vrea asta. Problema mea e ca nu imi permite sa accesez contul,sa dau like-uri ,sa imi vad mesajele la calculator.am intrat si pe mobil si acolo imi da voie …

  Reply
  1. Cornel Post author

   probabil ca ai ban temportar, se mai intampla. Un screenshot m-ar ajuta mai mult

   Reply
 37. diana

  iar cand apas pe ”Confirma” nu se intampla nimic. oare e posibil sa fie legat de parola ?:-(

  Reply
 38. Roby

  hey all! daca ma lochez dupa alt telefon mai apare icoana cu telefonul?

  Reply
  1. Cornel Post author

   Iconul ala cu telefonul inseamna ca ai aplicatia de facebook instalata. Probabil ca dispare daca te deloghezi manual.

   Reply
 39. Roby

  Cornel inca ceva! am activat mesajele text si nu primesc nimic! nici mesajele private nu primesc dupa ce ma lochez primesc mesaje nevazute! ajutor!

  Reply
  1. Cornel Post author

   Pot fi mai multe probleme, cel mai des intalnita ar fi ca nu primesti notificari daca esti pe facebook si de pe calculator.

   Reply
 40. Roby

  cand intra sora mea la calculator pe contu ei eu astept notificarile si cand intru pe contu meu vad notificarile fara sa imi dea alerta

  Reply
 41. rebeka rebeka

  de ce imi scrie ca este codul invalid ? eu am avut un cont fb pe care l-am sters , si am facut altul nou , La cel vechi primeam notificarile si la acesta nou nu le primesc . Am trimis sms cu F la 32665 , am bagat codul si-mi spune mereu ca este invalid . S
  int pe vf , ce pot face acum ?

  Reply
  1. Cornel Post author

   Posibil ca numarul de telefon sa fie alocat la ambele conturi (contul precedent probabil ca e doar dezactivat, nu sters definitiv)

   Reply
  1. Cornel Post author

   Nu cred ca am inteles exact ceea ce vrei sa spui.
   Daca te referi la faptul ca vrei sa intri pe facebook de pe telefon e nevoie sa activezi optiunea de internet (3-4 euro).

   Reply
 42. ioana

  si daca am pierdut codul ala de confirmare si ink nu am apukt s ii fac confirmarea ce pot face???mai pot recupera codul cumva???plssss help

  Reply
 43. Ronbert

  Cei care nu le apare acel semnulet cu mobilu , numai dati log out ca deaia va plangeti.

  Reply
 44. Robert

  Cei care nu vedeti ca nu aveti semn cu mobilu , so fii deconectata automat sau voi o deconectati cand iesiti.

  Reply
  1. Cornel Post author

   Merge doar pe cosmote si pe vodafone. Si numarul de pe care trimiti trebuie sa fie atasat la profilul facebook inainte sa trimiti sms

   Reply
 45. elena

  Pot trimite sms de pe un alt telefon care nu imi apartine si sa folosesc codul respectiv fara a afisa numarul meu la profil?

  Reply
  1. Cornel Post author

   Nu. Sms-ul trebuie trimis de pe numarul atasat la profil.
   Daca nu vrei sa-ti afle cineva numarul se poate ascunde dand click pe Profilul tau, apoi pe Despre, click pe Editeaza din dreptul sectiunii Date de contact si selectezi Doar eu din dreptul numarului de telefon. i.imgur.com/I6wzfP1.png

   Reply
   1. andreea

    Buna, am si eu o intrebare..daca am la datele mele un nr de tel..pot seta sa primesc pe un alt numar?
    mtumesc!

    Reply
    1. Cornel Post author

     Modifici numarul de pe telefon pe facebook apoi activezi sms-urile urmand pasii din postarea de mai sus.

     Nu poti avea un numar la profil si sa primesti sms-uri pe altul.

     Reply
 46. Clau

  Salut Cornel…..Am un huawei ascend p6 luat nu de foarte mult timp….totul e ok pana cand ajungem in sectiunea mesaje push de la facebook….problema e ca atunci cand intru in setari, la notificari ca sa pot activa fereastra facebook(pentru a primi notificarile in bara de sus a telefonului) nu imi apare acea icoana cu facebook….in rest de la app de genu gps,yahoo si antivirus pana la jocuri de genu angry birds sau candy crush (am dat un exemplu) toate apar si pot sa le activez/dezactivez……m-as bucura foarte mult daca ai gasii o solutie pt a ma ajuta pentru ca nu imi place ideea cu sms-urile de la fb….si tot odata urasc sa dau chiar toate datele mele…..

  Mersi frumos!!!!si un an nou fericit va doresc la toata lumea!!!

  Reply
 47. Chris11

  Salut Cornel . Deci daca am inteles bine , cand primesti fiecare mesaj privat, cereri de prietenie , e totul gratuit ????

  Reply
 48. Raluca

  ‘Sorry, there was a temporary error sending your confirmation text. Please try again in a little while or right now.’ Mereu imi apare asta. Si daca dau mesaj la 32665, nu se trimite deloc.

  Reply
 49. Mihail Ovidiu

  Am si eu o problema. Am activat in contul Facebook sa primesc notificarile prin SMS, insa primesc notificari doar privind postarile si cererile de prietenie. As vrea sa primesc notificari prin SMS cu privire si la mesajele private primite pe Facebook. Cum pot rezolva aveasta problema, ca nu gasesc in nicio setare.

  Mentionez ca si pe mail primesc tot notificari privind postarile si cererile de prietenie, fara notificari referitoare la mesajele private primite pe Facebook.

  Reply
  1. Cornel Post author

   Nu stiu sigur daca se mai primesc notificari pentru mesaje private, n-am mai folosit asa ceva de mult. Intra la notificari > mesaje text si vezi daca sunt toate casutele bifate. Uite si o imagine, in caz ca nu gasesti i.imgur.com/vGc5iNh.png

   Reply
   1. adrian

    Salut cornel as dori sa intreb cum pot supraveghea messengerul de facebook al fiului meu sa pot vedea ceea ce scrie si ceea ce primeste are 14 ani si nu cred ca e foarte indicat sa nu avem nici un control asupra netului sau

    Reply
    1. Adrian Cobilinschi

     Este posibil sa vedem in timp real pe telefonul mamei sau al meu ce discuta sau copiie automata de conversatie in una din adresele noastre de mail

     Reply
     1. Cornel Post author

      Nu. Nu exista o metoda legala de a accesa mesajele private ale altora.

 50. djvio2002

  eu vreau sa nu mai primesc pe telefon e enervant ca mai vin si la ore tarzii.cum fac sa dezactivez ? m-am tot uitat pe la notificari si nimik.eu nu am activata treaba cu telefonul sa primesc pe el mesage si tot vin.curios nu de la toata lumea.am observat de la anumite persoane care ii am in lista si sint din ASIA, Japonia.plsssss o rezolvare ceva.????

  Reply
   1. djvio2002

    multam de raspuns , am incercat si acolo,dar nu am ce sa dezactivez, ca eu nu am activat acolo nimic mai ales ca sint si pe orange.iar de telefon am un pirci vechi si de asta nu imi explic de ce vin unele sms de pe fb si chiar cind sint logat si pe PC.e tare curios.

    Reply
 51. Cm

  Am avut activat codul F si am primit notificari si mesaje. apoi am scos codul si nu mai primesc nimic .Intrebarea este daca eu acum dau mesaje de pe telefon la una din persoanele careau codul activ ele primesc mesajul. ca din telefon zice ca sa expediat.
  Sau daca sunt blocat de cineva poate primi mesajul/
  ?

  Reply
 52. Mada

  sssssssssssssssssssssss dar cand trimiti mesaj inapoi de pe telefon , cau un fel de s,msssssssssssssssssss dar atunci cand vrei sa trimiti mesaj inapoi, tot de pe mobil, trimiti sub forma de sms, nu? si iti ia bani?

  Reply
  1. lilik

   Cu ce program pot primi eu smsurile pe care le primeste si le trimite o alta persoana. Ma int pt cosmote,sms text de pe tel. Ms

   Reply
 53. cristina carp

  Am si eu o mica intrebare ….mia fost furat telefonul pe care primian codul de conectare la facebook , si nu ma pot conecta …cum pot schimba numarul de telefon ptr a primi codul ?? Va multumesc …

  Reply
 54. Geanina

  Buna,

  As dori sa stiu cum se poate efectua un nvisible total pentru chat facebook.Adica si daca intru pe mobil sa nu se mai vada cand am fost onine p mobile (ex 5 min).

  Multumesc 🙂

  Reply
 55. alexandra

  Salutari!

  Mama mea nu are adresa de e-mail dar si-a facut cotn de FB cu numarul de telefon iar acum are cost suplimentar si la desfasuratorul facturii apar numere scurte, VDF partener. costul unui astfel de Sms este de 0.05. ea primeste sms cu friend request si atunci cand raspunde o taxeaza. imi poate explica cineva daca e posibil asa ceva? nu am primit un raspuns satisfacator de la VDF.
  multumesc!

  Reply
 56. Emil

  Buna ziua!
  Eu am activat setarea de a fi anuntat prin sms cand intru pe facebook. Va rog sa imi spuneti cum pot dezactiva aceasta setare. Cum fac sa nu mai fie trecut nr meu de telefon?
  Multumesc!
  O zi buna!

  Reply
 57. cristea anton

  facebok,te rog sa nu mai ini trimiti sms pe telefon !

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.