Cele mai bune programe de ascultat muzică (playere audio)

Postare publicata pe data de 7 January 2013 de catre Cornel.




Să recunoaştem, un player audio merge în fundal mai tot timpul pe care-l petrecem la calculator, bineînţeles, fără a lua în considerare momentele când ne uitam la un film sau pe YouTube.

Diversitatea e mare şi avem de unde alege, chiar din belşug. Fiecare are preferinţe proprii aşa că niciunul nu este inutil. In ordine alfabetică, principalii candidaţi la cel mai bun player audio arată în felul următor:

1by1 aduce un concept ingenios în lumea programelor de ascultat muzică, elimină nevoia de a adăuga manual melodiile. Cu toate că este la bază un foobar2000 modificat, 1v1 este cel mai mic player audio existent. Cu compatibilitatea fişierelor audio stă cam prost, având nevoie de plugin instalat separat.

[ Descarcă 1by1 ]


Aimp3
este considerat de mulţi cel mai bun player audio şi în mare parte le dau dreptate. Calitatea audio este excelentă dar pur şi simplu nu mă împac cu designul vertical, prefer mai multe detalii în dreptul melodiiei şi un spaţiu pentru playlist-uri mai mare.

[ Descarcă Aimp ]


Clementine
arată destul de bine şi are multe chestii utile dar faptul că este conceput pentri Mac se vede în procesorul care stă tot timpul la peste 80%. Posibil să fie doar la mine problema asta dar mă îndoiesc.

clementine [ Descarcă Clementine ]


Foobar 2000
este player-ul audio pe care-l folosesc de zi cu zi în paralel cu Spotify. Prefer minimalismul şi am o obsesie pentru programele care consumă puţin. Este foarte personalizabil iar calitatea audio nu m-a dezamăgit niciodată.

foobar2000[ Descarcă Foobar2000 ]


Itunes
este celebru pentru magazinul propriu de muzică iar singurul lucru pentru care l-aş instala este faptul că pot asculta un preview de 1 minut si jumătate al oricărei melodii. Asta dacă poţi trece cu vederea faptul că instalează vreo 3-4 programe auxiliare ca iPod service sau Apple updater.

[ Descarcă iTunes ]


JetAudio
, pe lângă playerul audio care de la o versiune la alta consumă din ce în ce mai puţin, are multe instrumente integrate, ca un program de scris cd-uri audio, convertor audio, un CD ripper, dar şi JetCast cu care poţi să-ţi faci propriul post de radio.

jet-audio [ Descarcă JetAudio ]


Media monkey
pune mai mult accentul pe organizarea muzicii şi pe sincronizarea ei cu telefoanele Android şi iPhone. Stă destul de bine la categoria calitate audio dar face categoria programelor de ascultat muzică care trec de 100 mb de rami consumţi, chiar si în fundal.

[ Descarcă Media Monkey ]


Spotify.
Nu prea mai ai nevoie de altceva când ai un player audio care îi pune la dispoziţie 20 de milioane de melodii gratuite. Muzica gratuită este viitorul iar restricţia pe România este egală cu 0 dacă te loghezi cu un proxy .

spotifty

[ Descarcă Spotify ]


Winamp
nu mai are acelaşi farmec de când nu mai este printre singurele programe de acest gen. A devenit din ce în ce mai greoi iar noile încercări de a-l transforma într-un media player complet m-au lăsat rece. Are multe plug-inuri dar trecerea pe înapoi pe Winamp are acel sentiment ca şi cum ai trece înapoi pe windows 98.

[ Descarcă Winamp ]

Zune este la prima vedere un hibrid între interfaţa metro windows 8 si MusicBee (un player audio grozav, apopo). Ar fi un program de ascultat muzică mai bun dacă ar ocupa mai puţine resurse şi ar avea ceva mai multe opţiuni de personalizare.

[ Descarcă Zune ]

Acest articol nu s-a vrut un review sau o comparaţie completă între aceste playere, ci doar trecerea scurtă în revistă a opţiunilor disponibile în materie de programe de ascultat muzică. Rămâne pe voi să decideţi ce doriţi de la un player audio şi care este acela care îndeplineşte cel mai bine conditiile.




15 thoughts on “Cele mai bune programe de ascultat muzică (playere audio)

  1. Alexandru Ionut

    Aimp e grozav. L-am folosit o perioada, cand eram pe windows. Cel mai forjat a fost winamp-ul. Pe ubuntu folosesc Clementine, e super ca player audio.

    Reply
  2. Cornel Post author

    Pe windows nu am avut experiente prea bune cu Clementine, ocupa mult din procesor si aveam frecvent freez-uri in melodii.Pe Linux si Mac OS poate e alta poveste.

    Momentan folosesc Foobar2000 si Spotify. Stii vorba aia: gusturile nu se discuta. Sunt convins ca si eu, si tu, si altii am testat mai multe programe pana am ramas cu cele care ne fac cel mai fericiti.

    Reply
  3. mitica

    “Ocupa mult din procesor”…ai ramas blocat la pentium lll de 900Mhz?

    Reply
    1. Cornel Post author

      Pe aproape, aveam un single core de 1.8 cand am scris articolul 😀
      Consider ca 3 sferturi din playererele audio sunt bloatware, dar asta e doar o parere personala.

      Reply
    1. Cornel Post author

      Folosesti un program de proxy (gen spotflux www.spotflux.com/) care face Spotify sa creada ca esti din America. Instalezi si deschizi Spotflux (sau alt program de proxy, gasesti usor pe google), te loghezi pe Spotify, apoi poti inchide programul de proxy.

      Oricum, Spotify este acum gratuit in browser play.spotify.com/ Deezer la fel www.deezer.com/

      Reply
  4. Claudya

    buna..as dorii sa stiu de unde pot dw legal foobar2000 . eu stau in germania si aici dw este ilegal vin amenzi de la 800 de euro.Si as dori sa stiu de unde il pot lua fara sa am probleme.multumesc

    Reply
  5. VALY

    EU FOLOSESC CELEBRUL SI BATRANUL WINAMP. MAI NOU FOLOSESC CA PLAYERE S.V. PLAYER (SOUND-VIBE) SI MEDIA MONKEY GOLD VERSIUNEA 3.4.75.DAR MAI FOLOSESC SI SAMSUNG AUDIO STUDIO 5! RUPE PE WINDOWS XP!

    Reply
    1. Cornel Post author

      Nice. Dar decide-te care-ti place mai mult si ramai pe ala, ca n-are rost sa ai 5 playere audio instalate.

      Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.