Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Cele mai bune programe de ascultat muzică (playere audio)


Să recunoaştem, un player audio merge în fundal mai tot timpul pe care-l petrecem la calculator, bineînţeles, fără a lua în considerare momentele când ne uitam la un film sau pe YouTube.

Diversitatea e mare şi avem de unde alege, chiar din belşug. Fiecare are preferinţe proprii aşa că niciunul nu este inutil. In ordine alfabetică, principalii candidaţi la cel mai bun player audio arată în felul următor:

1by1 aduce un concept ingenios în lumea programelor de ascultat muzică, elimină nevoia de a adăuga manual melodiile. Cu toate că este la bază un foobar2000 modificat, 1v1 este cel mai mic player audio existent. Cu compatibilitatea fişierelor audio stă cam prost, având nevoie de plugin instalat separat.

img

Descarcă 1by1

Aimp3 este considerat de mulţi cel mai bun player audio şi în mare parte le dau dreptate. Calitatea audio este excelentă dar pur şi simplu nu mă împac cu designul vertical, prefer mai multe detalii în dreptul melodiiei şi un spaţiu pentru playlist-uri mai mare. Descarcă Aimp

Clementine arată destul de bine şi are multe chestii utile dar faptul că este conceput pentri Mac se vede în procesorul care stă tot timpul la peste 80%. Posibil să fie doar la mine problema asta dar mă îndoiesc.

img

Descarcă Clementine

Foobar 2000 este player-ul audio pe care-l folosesc de zi cu zi în paralel cu Spotify. Prefer minimalismul şi am o obsesie pentru programele care consumă puţin. Este foarte personalizabil iar calitatea audio nu m-a dezamăgit niciodată.

img

** Itunes** este celebru pentru magazinul propriu de muzică iar singurul lucru pentru care l-aş instala este faptul că pot asculta un preview de 1 minut si jumătate al oricărei melodii. Asta dacă poţi trece cu vederea faptul că instalează vreo 3-4 programe auxiliare ca iPod service sau Apple updater.

Descarcă iTunes

JetAudio, pe lângă playerul audio care de la o versiune la alta consumă din ce în ce mai puţin, are multe instrumente integrate, ca un program de scris cd-uri audio, convertor audio, un CD ripper, dar şi JetCast cu care poţi să-ţi faci propriul post de radio.

img

Descarca JetAudio

Media monkey pune mai mult accentul pe organizarea muzicii şi pe sincronizarea ei cu telefoanele Android şi iPhone. Stă destul de bine la categoria calitate audio dar face categoria programelor de ascultat muzică care trec de 100 mb de rami consumţi, chiar si în fundal.

Descarcă Media Monkey

Spotify. Nu prea mai ai nevoie de altceva când ai un player audio care îi pune la dispoziţie 20 de milioane de melodii gratuite. Muzica gratuită este viitorul iar restricţia pe România este egală cu 0 dacă te loghezi cu un proxy .

img

Descarcă Spotify

Winamp nu mai are acelaşi farmec de când nu mai este printre singurele programe de acest gen. A devenit din ce în ce mai greoi iar noile încercări de a-l transforma într-un media player complet m-au lăsat rece. Are multe plug-inuri dar trecerea pe înapoi pe Winamp are acel sentiment ca şi cum ai trece înapoi pe windows 98.

Descarcă Winamp

Zune este la prima vedere un hibrid între interfaţa metro windows 8 si MusicBee (un player audio grozav, apopo). Ar fi un program de ascultat muzică mai bun dacă ar ocupa mai puţine resurse şi ar avea ceva mai multe opţiuni de personalizare.

img

Descarcă Zune

Acest articol nu s-a vrut un review sau o comparaţie completă între aceste playere, ci doar trecerea scurtă în revistă a opţiunilor disponibile în materie de programe de ascultat muzică. Rămâne pe voi să decideţi ce doriţi de la un player audio şi care este acela care îndeplineşte cel mai bine conditiile.

Tags: cel mai bun player audio foobar2000 itunes jetaudio muzica nu-i nimic interesant in taguri player audio program de ascultat muzica spotify winamp