Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Foobar 2000 - Cel bun player audio


Sunt sigur că mulţi dintre voi aţi crescut cu Winamp, dar adevărul este că Winamp nu mai este ce a fost odată şi sunt cel puţin două playere audio care “îi dau clasă”.

Vom vorbi astăzi de foobar 2000, un program de ascultat muzică open source minimalist şi puternic în acelaş timp, despre celălalt program (Aimp) vom vorbi într-un review viitor.

Consumul de resurse în foobar 2000 este foarte mic, în jur de 4mb de rami minimizat (în background) şi maxim 10-15mb maximizat. Nu veţi gasi ceva mai light de atât în altă parte. Winamp,de exemplu, avea nesimţirea să manânce din ce în ce mai multe resurse pâna pe la 100mb cea ce este enorm când 512mb sau 1 gb sunt toţi.

Interfaţa. Aici cred că mulţi or să strâmbe din nas la vederea designului simplist windows explorer style dar dacă te uiţi mai atent se poate personaliza destul de mult. Se poate schimba fontul şi mărimea cuvintelor; culoarea de fundal, a melodiei şi a cursorului (momentan este default, negru pe alb); se pot aranja elementele în ce ordine vrei şi de asemenea se pot adăuga altele noi; sunte disponibile mai multe moduri de vizualizare, acesta din imagine fiind cel mai comod.

img

Gestionarea melodiilor şi a playlisturilor n-au fost niciodată mai simple. Când am chef de radio online trec imediat pe fila cu acelas nume, făcând un playlist nou cu posturile preferate nedorind să le amestec cu restul melodiilor. Se pot crea oricât de multe playlisturi doreşti în care poţi pune separat un anumit album sau un anumit gen de muzică sau orice doreşti. Adaugi una sau mai multe melodii doar printr-un singur drag and drop, se poate redemumi, muta sau şterge o melodie de pe hard disk direct din player cu un click dreapta > file operations.

Calitatea sunetului este excelentă, cu nimic mai prejos decât alt player audio, probabil chiar mai bună. Un plus mare este că suportă melodii în toate formatele, chiar şi FLAC, MP4 şi WMA fără a nu instala codecuri suplimentare. Pentru cei ce nu ştiu, FLAC oferă o calitate net superioară Mp3-ului, diferenţa se poate auzi la un sistem de boxe puternic nu la nişte căşti de 30-40 de lei.

Alte aptitudini (n-am găsit un termen mai bun în română pentru features): Poţi personaliza hotkey-uri pentru a schimba o melodie în timp ce te joci (file>preferences>keyboard shortcuts). Sunt disponibile câteva DSP-uri pentru download pentru a-l pesonaliza şi mai mult. În fila tools>advanced este raiul modderilor şi al userilor avansaţi, sunt atât de multe de personalizat acolo că te încurci în ele. In media library se poate monitoriza un folder anume pentru ca foobar 2000 să adauge melodiile in playlist imediat ce apar alte melodii noi în folderul respectiv.

Per total, Foobar2000 este tot ceea ce ţi-ai dori de la un player audio, consuma foarte puţn, calitatea audio este după părerea mea superioara winamp-ului iar opţiunile vaste de personalizare te ajută să-ti tii toată muzica organizată.

Pagină de web: foobar2000.com 

 

Tags: foobar2000 program de ascultare program de ascultat muzica program muzica winamp