VMware Player – Rulează (virtual) orice sistem de operare în Windows

Postare publicata pe data de 24 August 2012 de catre Cornel.
Dacă vrei să testezi un sistem nou de operare şi nu vrei să renunţi la cel de acum ai două soluţii: dual boot (instalarea a două sisteme de operare în paralel) sau maşină virtuală.

Dual boot se face relativ uşor, doar instalezi fără să ştergi partiţia cu sistemul precedent, de preferabil pe altă partiţie.  Pentru cea de-a doua soluţie avem nevoie de VMware.

VMware Player este un program gratuit cu ajutorul căruia putem instala şi rula virtual mai multe sisteme de operare pe acelaşi calculator.

Instalarea unui sistem de operare în WMvare nu deloc este complicată, trebuie doar să accesezi Player > File > New Virtual Machine, apoi alege imaginea iso cu sistemul de operare (nu trebuie neapărat imaginea montată).

Selectează unde vrei să instalezi sistemul de operare virtual şi alocă-i vreo 10-20 gb spaţiu pe hard. Selectează sistemul de operare din listă, iar daca nu se află pe listă alege Other.

Selectează secţiunea Customize Hardware pentru a seta numarul maxim de rami pe care îl va “mânca” sistemul de operare. Apasă Finish pentru a începe instalarea propriu-zisă, de aici încolo cred că ştiţi ce să faceţi.

image image image image

Se pot instala oricât de sisteme de operare vrei, la deschiderea lui VMware poţi alege din listă pe care să-l rulezi. Dacă optaţi pentru opţiunea de full screen şi fereastra cu sistemul de operare rămâne mică, trebuie să ajustaţi rezolţia. WMvare suportă atât sisteme de operare pe 32 de biţi, cât si pe 64, ultima versiune aducând suport pentru Windows 8 sau Mac OS Mountain Lion.

image image

Descarcă WMware Player
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.