Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Program de recuperare fişiere şterse


Recuva este unul dintre cele mai bune programe de recuperat fişierele şterse. Este mic, uşor de folosit, îşi face treaba bine şi este disponibil şi în Limba Română.

Programul te va ghida pas cu pas pentru a găsi foarte uşor ceea ce vrei să recuperezi aşa că nu o să conteze dacă nu ai deloc cunoştinţe despre aşa ceva.

Dar… am şters totul. Chiar şi din Recycle Bin

Când ştergi ceva nu este şters definitiv ci stă ascuns pe hard. Nu te gândi că o să mai găsesti fişiere de acum o jumătate de an. Fişierele ascunse tot atât spaţiu ocupă, ele sunt înloculte (pierdute definitiv) pe măsura ce alte fişiere şterse îi iau locul. Cu cât este mai recent şters, cu atât mai multe şanse ai să-l mai recuperezi.

Recuperere pas cu pas

Pasul 1) În primul rând trebuie să-ţi pui întrebarea, “Ce vreau să recuperez?”. Trebuie doar să alegi formatul fişierelor pierdute: imagini, muzică, documente, filme, arhive, mailuri sau fisiere în orice alt format.

img

Pasul 3: Dacă aveţi nevoie disperată de un fisier şters selectează opţiunea scanare profundă, va dura mai mult scanarea dar sunt şanse mai mari ca recuva să găsească mai multe fişiere şterse în felul acesta.

Pasul 4: Scanarea s-a terminat, alege ce fişiere vrei să recuperezi iar apoi alege locaţia unde vrei să salvezi fisierele. Nu va lăsaţi descurajaţi că unele au starea irecuperabil, sunt şanse foarte mari ca acel fişier să poată fi recuperat.

În imaginea de mai jos eu am scanat melodii şi am găsit doar nişte sunete dintr-un joc care au fost înlocuite cu altele noi la ultimul update.

img

Wipe Disk

Dacă sunt unii dintre voi care vreţi să scăpaţi de-a binelea de aceste fişiere “recuperabile” se poate rezolva cu funcţia wipe disk care este disponibila în multe programe cum ar fi CCleaner, Tune-up, Auslogiscs BoostSpeed, etc..

Descarcă Recuva

Tags: fisiere sterse recuperare date sterse recuperare fisiere sterse recupereaza fisiere sterse recuva wipe