iDrive – Google Docs în calculatorul tău

Postare publicata pe data de 7 April 2012 de catre Cornel.
IDrive este o partiţie virtuală în care poţi accesa, modifica, copia sau şterge documentele tale din Google Docs, în acest fel nemaifiind necesar să intri în browser pentru a accesa Google Docs. Programul are versiune separată pentru 32 şi 64 de biţi. Nu ai nevoie de cont, fiecare modificare este sincronizată pe contul Google, asta însemnând că Google Docs din cloud şi cel din calculatorul tău este unul şi acelaş lucru.

După ce descărcaţi iDrive (32 biţi | 64 biţi) trebuie să vă logaţi cu contul Google (gmail) pentru a accesa fişierele deja existente în Google Docs ([email protected]). Selectează o literă pentru noua partiţie virtuală şi click connect. Este nevoie să reporniţi calculatorul.

idrive programe pc
După ce aţi repornit calculatorul o să observaţi noua partiţie virtuală. De acum încolo când vreţi să modificaţi sau să adăugaţi un document nou o să intraţi aici.

idrive 2 programe pc

Pentru a crea un document nou doar crează un fişier text (click dreapta > new > text document) şi apucă-te să editezi. Dacă nu îţi place editorul Google Docs recreat în cel mai mic detaliu poţi lucra offline cu editorul text favorit iar apoi să faci drag and drop în partiţia iDrive.

idrive 3 programe pc
Un document se poate împărtăşi cu altcineva prin secţiunea share iar editorul de text este mai mult decât suficient pentru multe lucruri de bază şi nu numai. Se pot muta doar documente în iDrive, dacă muţi, o melodie de exemplu, programul îţi va cere să converteşti la Google Docs şi îţi va da eroare.

idrive 4 programe pc

Dacă lucrezi mult cu documente text şi nu vrei să le duci grija că s-ar putea pierde, iDrive este soluţia ideală. Altfel, un serviciu de cloud complet ca 4sync sau DropBox pot  fi o soluţie mai rentabilă.

Descarcă iDrive 32 biţi

Descarcă iDrive 64 biţi
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.