Monitorizează temperatura plăcii video cu GPU Temp

Postare publicata pe data de 21 June 2013 de catre Cornel.
GPU Temp este un program cu ajutorul căruia poți monitoriza temperatura plăcii video, indiferent de producătorul sau modelul acesteia. Este foarte minimalist, singurele setări de care dispune sunt acelea de a schimba culoarea cu care este afișată temperatura și posibilitatea de porni la startup.

gputemp

Și graficul cu oscilațiile temperaturii din ultimele minute este binevenit, chiar dacă în majoritatea timpului vei folosi programul minimizat. Consumul de resurse este insesizabil, doar 12 mb de rami.

gputemp2

Încă ceva, dacă doriți ca indicatorul de temperatură să stea permanent în taskbar va trebui să dați click dreapta pe bara de jos, să alegeți properties, apoi customize. Găsiți GPU Temp în listă și selectați Show icons and notifications.

gputemp3

Dacă v-a plăcut GPU temp și sunteți în căutarea unui progarm similar care afișează temperatura procesorului, Core Temp este cea mai bună alegere; iar dacă vrei detalii tehnice despre placa ta video (frecvență, consum, data fabricării, tipul de memorie, etc) poți încerca GPU-Z.

 

[ Descarcă GPU Temp ]
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.