EraserDrop – Ştergere definitivă cu un singur drag&drop

Postare publicata pe data de 19 May 2012 de catre Cornel.
EraserDrop este un program care poate şterge definitiv un fişier (wipe). Ştergerea definitivă înseamnă că acel fişier nu se mai poate recupera cu programe ca Recuva, Glary Undelete sau Pandora Recovery, este ca si cum acel fişier n-ar fi existat niciodsată în calculator.

Programul este similar cu Eraser, diferenţa fiind că EraserDrop este destinat ştergerii rapide, pe când Eraser era un program ceva mai complex cu care puteai automatiza ştergerea fişierelor .

Numele programului spune aproape totul despre el: Eraser + Drop. Pentru a şterge un fişier trebuie să deschizi Ereaser Drop şi să tragi fişierul în iconul nou apărut. Iniţial iconul apare anapota pe undeva pe sus, pentru a-l muta ţineţi tasta Shift apăsată şi mutaţi-l în altă parte cu mouse-ul.

Programul o să te întrebe de fiecare dată dacă eşti sigur că vrei să “evapori” fişierul, lucru care se poate dezactiva opţional dând click dreapta pe program si alegând Warn before erasing din fila Options.  Tot aici poţi alege metoda de ştergere, default fiind cea mai rapidă. Metoda în 35 de paşi este cea mai sigură dar durează extrem de mult, cea în 7 paşi fiind mai mult decât suficientă.

În fila tasks poţi şterge definitiv spaţiul gol sau coşul de gunoi. Spaţiul gol nu afectează nimic din calculator dar durează în jur de o oră, folosiţi doar când stă calculatorul degeaba.

Descarcă EraserDrop ( 2 mb – xp, vista, 7 şi 8 )

 
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.