Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Cum să ştergi permanent datele sensibile din calculator folosind Eraser


Eraser este un program gratuit care poate şterge manual sau automat datele sensibile din calculator. Dacă folosiţi mai multe persoane acelaş calculator probabil că o să vrei să automatizezi ştergerea unor date pentru a evita situaţii jenante în care uiţi prin calculator tot felul de lucruri “mai personabile”  (fişiere care nu vrei să fie accesibile nimănui).

Nu mai este pentru nimeni un secret că datele şterse se pot mai recupera până în momentul când sunt înlocuite de alte date şterse mai noi. Când ştergi ceva vrei să fii sigur că acel ceva este 100% pierdut şi irecuperabil.

img

Scurtă prezentare

Pentru început trebuie să adaugi un task care poate fi manual (poţi alege oricând momentul când ştergi ceva), la restart sau programat.

Poţi şterge (manual sau automat) un fişier, fişierele dintr-un folder (foarte bun pentru istoricul sau cookie-urile din browser), coşul de gunoi, spaţiul gol (cunoscut şi ca Wipe) sau o parţie întreagă.

Ştergere simplă

Să zicem că nu vrei să te complici dar tot ai nevoie de un program care să şteargă definitiv şi irecuperabil un fisier. Eraser se integrează perfect în contextul meniului explorer, aşa că puteţi da click dreapta pe fişierul în cauză şi apoi Eraser > Erase.

Descarcă Eraser (9 mb – windows 98, 2000, me, xp, vista, 7)

 

Tags: eraser ereaser program stergere fisiere stergere definitiva fisiere stergere istoric wipe