Cum ascunzi un folder sau un fişier cu Wize Folder Hider

Postare publicata pe data de 3 May 2012 de catre Cornel.
Într-o postare anterioară am vorbit despre Free Hide Folder, un program care putea să ascundă orice folder din calculator. Tot despre un program asemănător o să vobim şi astăzi, doar că de data asta unul mai serios şi în acelaş timp mai uşor de folosit.

Wize Folder Hider este numele programului, iar la prima lui pornire sunteţi invitaţi să setaţi o parolă cu care ulterior puteţi accesa programul pentru a face folderele sau fişierele vizibile din nou.

Pentru a ascunde un folder sau fişier avem de ales dintre două metode, una mai simplă ca cealaltă:

  • Drag and drop. Deschide Wize Folder Hider şi trage folderul sau fişierul în el, similar cu modul în care tragi o melodie în Winamp.
  • Din opţiunile Hide file sau Hide folder selectează un fişier sau folder din calculator.

Pentru a face un folder sau fişier vizibil din nou, intră în program (cu parola pusă de tine), pune cursorul pe folderul dorit şi selectează opţiunea Unhide.

De menţionat că puteţi întâmpina şi erori, nu se pot ascunde fişiere cu unele extensii, printre care şi .exe (doar particular, se poate ascunde dacă este într-un folder) sau un folder gol. Fişierul sau folderul ascuns nu se poate accesa cu linkul direct,  nici cu opţiunea search.

Descarcă Wize Folder Hider ( 2 mb –  xp, vista, 7 şi 8 )
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.