15 servicii gratuite de sincronizare fişiere online

Postare publicata pe data de 25 April 2012 de catre Cornel.
BackUp-ul se face, de cele mai multe ori, pentru a preveni pierderea de date importante, iar dacă sincronizezi fişerele online ai un avantaj major că ai acele fişiere tot timpul cu tine. Dvd-ul se strică, Stick-ul mai rar dar sunt şanse, iar amandouă mai mult ca sigur nu sunt prin preaşmă când ai nevoie de ele.

De ce trebuie să ţineţi cont în alegerea unui serviciu de backup online:

 • Să ai un spaţiu acceptabil de stocare. Este suficient 2 gb dar pe măsură ce îl utilizezi tot mai des devine frustrant să ştergi ceva pentru a face loc fişierelor noi.
 • Să nu expire fişierele. Dacă n-am mai accesat contul timp de 20 de ani, după 20 de ani vreau ca totul să fie la fel cum l-am lăsat.
 • Să fie cross platform.
 • Să fie viteză mare de download. Să nu stau 3 ore să descarc ceva ce puteam descărca în 10 minute.
 • Să fie configurabil
 • Să fie sigur şi de încredere. N-am nevoie de upload “social”, vreau să fiu singurul care are acces la datele mele. De asemenea asigură-te ca alegi un serviciu mai “cu renume” în favoarea unuia care care ar putea da colţu’ peste noapte cu tot cu datele dale.

Aşadar, în ordinea spaţiului gratuit, cele mai bune site-uri de sincronizare online sunt:

Skydrive. 25 gb spaţiu gratuit (7 gb pentru utilizatorii noi). Dimensiunea maximă per fisier: 2 gb (300 mb în browser). Fişierele nu expira niciodată. Legat de contul Hotmail

4sync. 15 gb spaţiu gratuit (10+ încă 5 dacă confirmi linkul de pe email). Dimensiunea maximă per fişier: 2 gb. Fişierele expiră după 180 de zile dacă nu accesezi contul.

MinUs. 10 gb spaţiu gratuit. Dimensiunea maximă per fişier: 2 gb. Fişierele nu expiră niciodată. Nu este pe placul meu, este umpic cam dezorganizat.

UploadingIt. 10 gb spaţiu gratuit. Dimensiunea maximă per fisier: 200 mb (K.O.). Fişierele expiră la 30 de zile dacă nu accesezi contul. Cu alte cuvinte, inutil dacă nu ai cont premium.

Ubuntu One. 5 gb spaţiu gratuit. Dimensiunea maximă per fisier: 5 gb. Fişierele expira în 90 de zile dacă nu accesezi contul. Merge şi pe Windows, Android sau iPhone

Google Drive. 5 gb spaţiu gratuit. Dimensiunea maximă per fişier: 10 gb. Fişierele nu expiră niciodată. Disponibil de asemenea şi pe Mac sau Smartphonuri.

Wuala. 5 gb spaţiu gratuit. Dimensiunea maximă per fişier: 14 Gb. Fişierele nu expiră niciodată.

SugarSync. 5 gb spaţiu gratuit. Dimensiunea maximă per fisier: nelimitat. Fişierele expiră după 30 de zile dacă nu accesezi contul.

Box.Net. 5 gb spaţiu gratuit. Dimensiunea maximă per fisier: 250 mb ;(. Fişierele expiră la 120 de zile dacă nu accesezi contul. Nu are client, totul se face în browser.

Dropbox. 2 gb spaţiu gratuit. Dimesniunea maximă per fişier: nelimitat (doar în aplicaţia desktop). Fişierele expiră după 3 luni de la neaccesarea contului. Se poate mări spaţiul de stocare prin metode non-premiun ca invitatea altor useri sau participând diverse la testări.

ZumoDrive. 2 gb spaţiu gratuit. Dimensiunea maximă per fişier: nelimitat. Fişierele nu expiră niciodată. Clientul este disponibil şi pe iphone, mac, android si linux.

SpiderOak. 2 gb spaţiu gratuit. Dimensiunea maximă per fişier: 2 gb. Fişierele nu expiră niciodată. Posibilitate de programare a sincronizării şi de a face mai mult spaţiu prin refereli.

CloudSafe. 2 gb spaţiu gratuit. Dimensiunea maximă per fişier: 2 gb. Fisierele nu expiră niciodată. Totul este criptat, nimen nu are acces la datele date.

Streaky. 2 gb spaţiu gratuit. Dimensiunea maximă per fisier: nelimitat. fişierele expira după de 30 de zile dacă nu accesezi contul. Disponibil şi pe Mac.

Smartbins. 1 gb spaţiu gratuit. Dimensiuneaa maximă per fişier: 1.5 gb. Fisierele nu expiră niciodată. Uploadul se face printr-un client downloadabil.

Fiecare au plusurile şi minusurile lor: DropBox are spaţiu mic, 4sync dă cam des erori la upload, Skydrive nu merge pe Xp, MinUs este greu de gestionat, si tot aşa. Momentan mă joc cu Google Drive căruia şi lui i-am găsit o groază de defecte în primele 5 minute, iar când nu se mai poate o să încerc altceva.
3 thoughts on “15 servicii gratuite de sincronizare fişiere online

 1. Pingback: Recomandarile zilei: linkuri recomandate | Blogatu

 2. Alexandru Ionut

  Eu tin cele mai importante fisiere in Ubuntu One. De asemenea, mai folosesc DropBox dar am putin spatiu, si box.com cu 25 Gb. Cel mai rar ma folosesc de Google Drive.

  Reply
 3. Cornel Post author

  Am upload de doar 100 kb asa ca nu ma omor cu asa ceva. Folosesc doar GDrive pentru a-mi tine vreo 2 gb de muzica.

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.