Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Zune: player audio, player video şi vizualizator de fotografii


Zune este un player media de la Microsoft care poate reda muzică, clipuri video şi fotografii, în acest fel nemaifiind nevoie să foloseşti câte un program pentru fiecare tip de fişier. Interfaţa lui Zune este foarte asemănătoare cu tema Metro din Windows 8. La consumul de resurse este umpic mai pretenţios, consumând între 10 şi 80 mb de rami. Pentru a rula Zune decent este nevoie de un procesor de 1 Ghz şi 1 Gb de rami.

Setări de bază

La prima deschidere trebuie să daţi click pe settings (în secţiunea change the default settings) pentru a seta folderele cu muzică, filme şi poze.
Click pe add folder în fiecare secţiune (music, pictures, videos, podcasts) şi selectează folderele unde ştii că ai muzica/filmele/pozele/înregistrarile. Se poate da remove la folderele predefinite ca my music sau my pictures dacă ştiţi că nu aveţi nimic în ele.

img

Interfaţa

Player-ul are doua mari secţiuni: Quick play şi Collection.
Quick Play este o zonă de scurtaturi metro-style similară cu interfaţa metro din Windows 8 unde putem adăuga (pin) albume, melodii, sau putem vizualiza istoricul ascultărilor.

Collection este player-ul propriu-zis care conţine toate fisierele noastre media. Dacă aţi setat folderele corect o să vedeţi cât de usor puteţi accesa muzica, filmele sau pozele. Există diverse teme iar pentru a face playerul mai light se poate umbla la display settings.

img

Zune are şi un mini player cu melodia curentă şi butoanele de stop/play înainte/înapoi care arată foarte bine. De asemenea, se pot vizualiza filme tot în acelaş mini-player.

img

Concluzie

Singurul defect al lui Zune este consumul relativ mare de rami, procesor şi spaţiu pe hard. Foobar2000 este mult mai light şi trece aproape neobservat. Programul arată bine iar calitatea audio şi video este impecabilă făra a fi nevoie de vreun codec sau plugin. Alt lucru bun este acela că dacă adaugi melodii noi în folderul setat de tine nu mai trebuie să le adaugi în Zune, se bagă automat.

Descarcă Zune (100 mb)

Tags: media player metro microsoft music player program de vazut filme winamp zune