Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

XWidget - Gadgeturi pentru desktop


Google Desktop şi Yahoo Widgets făceau o treaba destul de bună în plasarea la felul de gadgeturi pe desktop dar din păcate ambele au fost închise. Am vorbit acum ceva vreme despre RainMeter iar acum este timpul este timpul să aducem în discuţie o altă alternativă demnă de luat în seamă, şi anume XWidget.

Xvidget este un utilitar care permite adăugarea pe desktop a unor Gadgeturi / Widgeturi cum ar fi ceasuri, calendare, vremea, informaţii despre calculator, carneţel pentru notiţe, liste cu lucruri de făcut, player audio, email, feed rss, căsuţe de căutare şi multe altele (335 la număr).

Xvidget se descarcă de aici. Instalarea se face uşor dar trebuie să fiţi atenţi la toolbarul Babylon. Debifaţ-l sau pur si simplu daţi decline.

 

Un Widget (sau gadget) se poate instala dând click dreapta pe iconul aplicaţiei din zona de notificări apoi alegând More Widgets. Din galeria de widgeturi puteţi alege un widget sau puteţi utiliza categoriile sau căsuţa de search pentru a găsi mai repede ce căutaţi.

img

Un gadget / widget se poate muta oriunde pe desktop iar ştergerea lui se realizează cu click dreapta > close. În plus, fiecare gadget în parte se poate personaliza prin setarea opacităţii, a dimensiunii sau prin bloacarea lui.

img

Un lucru foarte bun al lui XWidget este acela că are un consum foarte redus de resurse dar în acelaşi timp are un defect destul de enervant cu aglomerarea de reclame prin mini-broweserul de gadgeturi. Programul rulează pe windows xp, vista, 7 şi 8.

Download XWidget

Tags: gadgeturi desktop gadgeturi windows 7 widgeturi desktop xwigdet