Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Wuala – Serviciu de stocare/backup online


Wuala este un serviciu de stocare online asemănător cu Google Drive sau DropBox. Programul este cross-platform (Windows, Mac, Linux, iOS şi Android) şi se laudă cu o securitate sporită a datelor tale.

Iniţial ai 5 GB spaţiu gratuit (la fel ca gDrive) dar dacă te înregistrezi cu linkul meu de referal (sau al oricărui alt user Wuala) primeşti 1 GB în plus.  Spaţiul se poate mări şi prin metode non-premium cum ar fi diverse coduri promoţionale, sau invitarea altor persoane (250 mb pentru fiecare user, 3 GB maxim).

img

Wuala o să-şi facă o partiţie virtuală cu litera W unde gestionezi fişierele la fel ca din aplicaţia propriu-zisă. Fişierele de fapt nu sunt stocate  pe calculator, ci în cloud, dar totuşi sunt stocate câteva fişiere temporare (cache) care pot ocupa ceva spaţiu (se poate schimba locaţia şi dimensiunea din opţiuni > local cache).

Viteza de download şi de upload este bună deoarece serverele sunt din Europa. Alt lucru bun este acela ca poţi limita viteza de download/upload pentru a nu îngreuna alte aplicaţii care mai au nevoie de bandă. Fişierele se pot împărtăşi cu alţi useri Wuala sau printr-un link secret (cu condiţia să schimbi statusul dosarului în cauză din privat în shared). Wuala poate fi folosit şi pentru a sincroniza orice folder sau fişier din calculator, lucru de care Google Drive şi DropBox duc lipsă.

 

Tags: backup online cloud stocare fisiere online stocare online wuala