Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

VirtualDub – program de editat filmuleţe


VirtualDub este un program de modificat filmuleţe, foarte mic, portabil (nu se instalează) şi este relativ uşor de folosit. Nu este la fel de complex ca Sony Vegas sau Adobe Premiere dar cel puţin este gratis, nu costă mai mult decât calculatorul tău ca în cazul celor două enumerate mai sus.

Caracteristici principale VirtualDub

 

img

Scurtă prezentare VirtualDub

În primul rând trebuie să selectaţi un filmuleţ din calculator în limita formatelor acceptate.

Jos de tot avem butoanele (în ordine de la stânga la dreapta) de stop, start **source **care porneşte filmuleţul original, start output porneşte filmuleţul editat (preview), 4 butoane (mergi la începutul filmului, pe repede înapoi, pe repede înainte şi mergi la sfârşitul filmului), un cadru înapoi şi înainte, o scenă înapoi sau înainte, marcare începutul selecţiei şi marcare sfârşitul selecţiei.

Se pot adăuga filtre mergând pe video > filtre > add.  Apoi selectezi din zecile de filtre şi apeşi ok. Filtrul se poate adăuga ori pe o selecţie ori pe tot filmul. Fiecare filtru are o scurtă descriere după ce îl dai click pe el.

img

Se poate tăia un film selectând o porţiune (apasă butonul home unde începe selecţia şi butonul end unde se termină). Selecţia este porţiunea bleo. Click delete.

img

Dacă vrei să adaugi o melodie pe fundal mergi la audio > audio from other file.

După ce termini cu editatul mergi la file > save as avi.

Eroare la deschiderea unui filmuleţ

Mulţi dintre voi o să întâlniţi eroarea asta când încercaţi să deschideţi un video:
“Couldn’t locate decompressor for format XVID (unknown) VirtualDub requires a videro for Windows (VFW) compatible codec to decompress video. DirectShow codecs, such as those used by Windows Media Player, are not suitable.” Se rezolvă printr-un codec micuţ (are sub 1 mb), îl downloadaţi de aici sau de aici.

Concluzie

Virtual Dub este un program de făcut filmuleţe foarte bun şi destul de complex pentru a face chestiile de bază şi nu numai**.**Când am zis mai sus că este relativ uşor de folosit m-am referit la faptul că dacă îţi sacrifici câteva minute să te acomodezi cu programul ai toate şansele să îl poţi stăpâni foarte rapid. Altă alternativă gratuită mai bună la un program de editat filme nu există.

Descarcă VirtualDub (~4 mb)

Tags: program de editat filme program de editat video program de facut filmulete program de modificat video virtual dub virtualdub virtualdub download