Teme şi scheme de culori pentru pentru Windows XP

Postare publicata pe data de 31 May 2012 de catre Cornel.
Default, Windows Xp are două teme: Luna (Modern) şi Classic. Tema clasică are multe scheme de culori dar este cam demodată iar Luna are 3 scheme de culori de care ne-am plictisit cu toţii: Albastru (default), Argintiu şi Olive Green, culoarea măslinelor verzi.

programepc.roJewels – Scheme de culori

Jewels nu este o temă propriuzisă ci îmbunătăţeşte tema Luna cu încă 7 scheme de culori care arată mult mai bine şi mai stilat. Preferata mea este de departe Obsidian (gri închis), o schemă de culoare asemănătoare cu cea default din Windows Vista.

Descarcă Jewls, dezarhivează şi copiază folderul în C:/Windows/Resources/Themes.

Descarcă Theme Patcher şi instalează-l. Ţi se va cere să restartezi calculatorul.

Restartează calculatorul, apoi intră în C:\WINDOWS\Resources\Themes\Jewels\Jewels şi fă dublu click pe Jewels (Atenţie, Jewels ăla de 8 mb, nu ăla de 1 kb!!)

Alege o schemă de culoare dintre cele 7 noi. Dacă aţi urmat îndeaproape toţi paşii este greu să greşiţi ceva.

Teme Pentru Windows Xp – Royale şi Embedded

Cele mai multe teme pentru Xp sunt de-a dreptul penibile şi hidoase (părere personală) iar cele cu adevărat bune le poţi număra pe degetele de la mâini. Printre temele care chiar se merită instalate se numără două teme făcute de Microsoft, şi anume Royale şi Embedded.

Alte teme pentru Windows Xp interesante am găsit aici (în special temele Islander Vs AQuatic sau Luna Inspirat Aqua) dar din păcate sunt făcute toate de Tune-up şi te obligă să descarci Tune-up Utilities pentru a le putea instala.
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.