Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Sumatra PDF - alternativă la Adobe reader


Sumatra PDF  este un cititor de PDF-uri** **care ocupă foarte puţin spaţiu şi resurse dar în acelaş timp este şi foarte puternic. Tot aici este recomandat să bifaţi toate cele 3 câmpuri pentru că sunt cu adevărat utile. Opţiunea de a instala automat plugin în opera, chrome si firefox este genială, în acest fel veţi putea citi PDF-uri direct din browser fără a le descărca, ca să nu mai zic că face de râs toate extensiile din browser care fac acelaş lucru.

img

Instalarea durează 5 secunde şi Sumatra PDF este gata de folosire. Interfaţa este foarte simplă, având doar câteva funcţii strict necesare reprezentate prin iconuri intuitive. Nu lipsesc opţiunile de a căuta un cuvânt în PDF sau de a printa direct din Sumatra PDF.

Dacă citesti un PDF şi vrei să continui mai târziu se poate adăuga pagina la marcaje, opţional însoţita de o descriere, cu opţiunea favorites > add to favorites.

img

Sumatra PDF are si suport pentru limba română. Consumul de resurse este foarte mic, sub 100 de mb în timp ce derulezi un pfd cu 100 de pagini. Iniţial am vrut să fac un top 5 PDF readere dar Foxit şi Nitro mi s-au părut de-a dreptul jalnice iar singurul cât de cât acceptabil (în afara de Sumatra, evident) a fost PDF-XChange. Despre Adobe Reader nici nu mai vorbesc, este ca un internet explorer pentru PDF-uri, adică vechi şi greoi dar totusi cel mai cunoscut program în domeniul lui.

Descarcă Sumatra PDF (4 mb kitul de instalare, 9 mb instalat)

Tags: adobe reader pdf download pdf reader sumatra pdf