Startup Master şi AutoRuns – Control absolut asupra programelor şi registrilor care pornesc odată cu calculatorul

Postare publicata pe data de 27 April 2012 de catre Cornel.
Startup Master şi Autoruns sunt două programe cu ajutorul cărora poţi îmbunătăţi viteza de pornire a calculatorului prin ştergerea programelor şi registrilor care pornesc la StartUp.

Startup Master este un program simplu de folosit care poate şterge (secţiunea delete) sau amâna (secţiunea delay) un program de la startup. Când porneşti calculatorul ştii bine că el nu este funcţional câteva secunde bune, asta din cauza programelor care se încarcă la startup. Amânând un program, el va porni automat la câteva minute în timp ce tu eşti deja în browser cu 10 taburi deschise sau ceva de genul. Atenţie la toolbar când instalaţi.

Autoruns este un program mai util şi mai complex dar care se adresează utilizatorilor mai avansaţi. În el veţi găsi toţi registrii ascunşi care pornesc odată cu calculatorul. Fila Everything cuprinde toate programele şi registrii dar pentru o gestionare mai uşoară treceţi de pe o filă pe alta. Debifaţi tot de ştiţi că nu foloşiţi, dar pentru a nu face vreo prostie evitaţi fila Drivers. Registrii din Movie Maker şi Internet Explorer puteţi să-i debifaţi dacă ştiţi că nu folosiţi aceste două programe deloc. Autoruns este făcut de Microsoft iar părerea mea este că un program atât de util trebuia să fie deja inclus în Windows.

programe pc @ programepc.ro

 
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.