Spider Oak – Program pentru backup

Postare publicata pe data de 31 March 2012 de catre ioni.
Cu totii avem fisiere importante (documente pentru scoala/munca, salvari pentru jocuri, poze, filmulete etc.) in PC pe care nu am vrea sa le pierdem in cazul in care se intampla ceva cu PC-ul.

SpiderOak este un program care ajuta la salvarea fisierelor importante din PC in cloud, adica online. Astfel, in caz ca PC-ul unde avem fisierele importante se strica nu e nicio problema. Fisierele importante sunt salvate online si pot fi recuperate de pe un alt pc.

SpiderOak poate fi descarcat gratuit de aici si ofera 2Gb spatiu gratuit + 1Gb daca te inregistrezi folosind acest link, spatiu care nu e suficient pentru a face backup la muzica, jocuri sau filme, dar e suficient pentru fisierele cu adevarat importante.

Dupa instalarea programelor, pentru a putea selecta folderele carora vrem sa le facem backup este nevoie sa trecem in modul advanced.

spideroak basic - program pentru backup

 

Dupa trecerea in modul advanced putem bifa folderele carora spideroak le va face backup.

spideroak selectare foldere - program de facut backup

Asta e tot. Programul va rula automat la pornirea PC-ului si va face backup tuturor fisierelor selectate. Prima data cand vom selecta folderele, va dura ceva mai mult pana cand toate fisierele vor fi salvate in cloud, apoi totul se va face mult mai rapid.

SpiderOak salveaza toate fisierele online intr-un format encryptat, astfel incat fisierele salvate online de spideroak nu pot fi accesate de angajatii spideroak si nu pot fi accesate in cazul in care serverele spideroak sunt sparte. In plus, programul arhiveaza fisierele inainte de a le salva in cloud, deci daca avem 2Gb de fisiere in PC, acestea nu vor ocupa 2Gb din spatiul spideroak; vor ocupa mai putin, deoarece vor fi arhivate inainte.

Spideroak are si optiunile Sync si Share. Folosind optiunea Sync se pot sincroniza fisiere intre doua sau mai multe PC-uri (exact cum face Dropbox), iar folosind optiunea Share pot fi sharuite fisiere cu altcineva. Nu voi scrie mai multe despre aceste optiuni, deoarece nu sunt foarte folosite.

Dupa parerea mea, Spideroak este cel mai bun program de backup si e unul dintre primele programe pe care le reinstalez dupa instalarea windows-ului.
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.