Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Spider Oak – Program pentru backup


Cu totii avem fisiere importante (documente pentru scoala/munca, salvari pentru jocuri, poze, filmulete etc.) in PC pe care nu am vrea sa le pierdem in cazul in care se intampla ceva cu PC-ul.

SpiderOak este un program care ajuta la salvarea fisierelor importante din PC in cloud, adica online_._ Astfel, in caz ca PC-ul unde avem fisierele importante se strica nu e nicio problema. Fisierele importante sunt salvate online si pot fi recuperate de pe un alt pc.

SpiderOak poate fi descarcat gratuit de aici si ofera 2Gb spatiu gratuit + 1Gb daca te inregistrezi folosind acest link, spatiu care nu e suficient pentru a face backup la muzica, jocuri sau filme, dar e suficient pentru fisierele cu adevarat importante.

Dupa instalarea programelor, pentru a putea selecta folderele carora vrem sa le facem backup este nevoie sa trecem in modul advanced.

img

 

Dupa trecerea in modul advanced putem bifa folderele carora spideroak le va face backup.

img

Asta e tot. Programul va rula automat la pornirea PC-ului si va face backup tuturor fisierelor selectate. Prima data cand vom selecta folderele, va dura ceva mai mult pana cand toate fisierele vor fi salvate in cloud, apoi totul se va face mult mai rapid.

SpiderOak salveaza toate fisierele online intr-un format encryptat, astfel incat fisierele salvate online de spideroak nu pot fi accesate de angajatii spideroak si nu pot fi accesate in cazul in care serverele spideroak sunt sparte. In plus, programul arhiveaza fisierele inainte de a le salva in cloud, deci daca avem 2Gb de fisiere in PC, acestea nu vor ocupa 2Gb din spatiul spideroak; vor ocupa mai putin, deoarece vor fi arhivate inainte.

Spideroak are si optiunile Sync si Share. Folosind optiunea Sync se pot sincroniza fisiere intre doua sau mai multe PC-uri (exact cum face Dropbox), iar folosind optiunea Share pot fi sharuite fisiere cu altcineva. Nu voi scrie mai multe despre aceste optiuni, deoarece nu sunt foarte folosite.

Dupa parerea mea, Spideroak este cel mai bun program de backup si e unul dintre primele programe pe care le reinstalez dupa instalarea windows-ului.

Tags: backup program backup spider oak