Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Speed Reading - Tu cat de rapid poţi să citeşti?


Te-ai întrebat vreodată câte cuvinte poţi citi pe minut? Speed Reading este un program care măsoară care este viteza cu care poţi citi iar acest lucru se face printr-o tehnică simplă şi exactă. Doar 1% din populaţie poate citi mai rapid de 1000 de cuvinte pe minut, nu eşti curios să afli dacă eşti unul dintre el? Bineînţeles că eşti.

De fiecare dată când deschizi Speed Readng o să vezi un mesaj în care îţi spune că un om în medie poate să citească 200 de cuvinte pe minut iar mai jos ai două opţiuni: use this source şi choose source.

La Use this source sunt ****nişte texte predefinite, 10 la număr, numai bune de verificat cât de repede poţi citi în limba engleză.

img

Majoritatea cred că vreţi să vedeţi cât de repede puteţi citi în Română aşa că alegeţi opţiunea Choose Source. Presupun că aveţi un fisier .txt în tot calculatorul.

img

Acum după ce am ales textul este timpul să vedem cât de repede putem citi. Alege o viteză din secţiunea speed (very slow, slow, medium, fast) şi apasă Start. O să vezi că pe fiecare rând o să apară şi o să dispară o porţiune de text. Înceracă să ţii pasul, iar dacă viteza este prea mică, măreşte viteza.  Adiţional se poate seta viteza şi  printr-un slider pentru a ştii precis cât de repede poţi citi.

img

Viteza (WPM) cu care poţi citi este afişata în stânga butonului Start.
Eu pot citi pe undeva pe la 400 de cuvinte pe minut, după 450 deja este prea mult si nu mai pot ţine pasul, deci nu fac parte din ia 1% care citesc mai repede de 1000 de cuvinte pe minut.

Viteza maximă care se poate seta este de 1500 de cuvinte pe minut ( WPM = words per minute) şi abia apuci să tragi cu ochiul, este aproape imposibil de citit.

Download Speed Reading

Tags: citeste rapid citit viteza speed reading viteza