Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

SO.CL - incă o retea socială


După recent lansatele Google Plus, Diaspora sau Pinterest iată că a intrat şi Microsoft pe piaţa reţelele sociale. Pentru a te înregistra ai nevoie de un cont de Windows Live sau unul de Facebook. Pe scurt: SO.CL (pronunţat “social) este o combinaţie de G+, Diaspora şi  Vhx.tv.

La început n-ai cu cine să schimbi o vorbă deoarece So.Cl abia s-a lansat dar daca stăm să ne gândim şi pe G+ cam bate vântul şi e lansat de vreo 10 luni. So.Cl îti recomandă totusi să urmăresti nişte oameni populari a.k.a. “microsoft geeks”.

img

Feed

Feed-ul sau fluxul de ştiri se împarte în:
Everyone o funcţie care copiază What’s hot din Google Plus în care vezi cele mai importante/populare postări.
People I follow: actualizări de la oamenii pe care-i urmăresti.
Conversations: mesaje/pm-uri personale.
My posts: locul unde ar trebui să se afle postarile pe care n-o să le scriu niciodată

img

Post

Căutari pe web cu iz de social. Un fel de search + your World doar că e Bing în loc de Google. Căutari web, imagini, ştiri, filme, tot tacâmul..

Profile

Aici este de fapt secţiunea de setari. Foarte puţine lucruri se pot modifica aici. M-au amuzat setarile de intimitate unde ai doar două opţiuni: să ştergi tot istoricul (căutări sau comentarii) sau să-ţi sţergi contul cu totul. La notificări normal că e totul pus în aşa fel încât să primeşti by default cât mai multe emailuri. În afară de poza de la profil, poreclă şi de alea 2 rânduri de la about you n-ai ce să personalizezi.

img

Vhx.TV Video Parties

Nu este vorba de video chat ci de a vedea diverse înregitrări (majoritatea de pe youtube) din diferite domenii de interes la care pot participa şi alţii. De asemenea playlistul cu vidoclipuri poate rula discret în partea dreaptă iar tu îţi poţi vedea de treaba ta. Dacă este să mă întrebaţi pe mine, este o încercare penibilă de a copia Vhx.tv

Sparks Interests

Încă o funcţie împrumutată de la Google Plus. Salvezi o căutare (sau mai multe) de pe web pentru a o accesa mai usor data viitoare.

Altceva  “Nou”?

La fel ca Google Plus, o să prinda doar la oameni din social media / webmasteri, n-o să vedem nici urmă de vreun cunoscut de-al nostru pe So.Cl. Site-ul mi se pare puţin greoi iar feed-ul mi se pare pus anapota şi greu de citit.

Să vă mai spun că “prietenii” o să primească în news feed ştiri de genul “X a căutat cai verzi pe pereţi” Pe bune?! Acuma nici să caute omul ceva pe net nu mai poate fără să afle toata lumea?

Dacă la facebook poţi să dai like, la G+ poţi să dai +1 aici poţi să …Zâmbeşti. Două puncte paranteză rotundă închisă 🙂

Tags: g+ microsoft retea sociala so.cl social socl vhx.tv