Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

SandBoxie – Deschide programe PC în siguranţă


Sandboxie este un program pentru calculator care te lasă să deschizi un program în siguranţă fără să salveze setările. Ce înseamnă asta. De exepmlu, deschizi un joc în Sandboxie, joci câteva minute şi salvezi; apoi intri iar în joc cu sau fără sandboxie si o să observi că nu s-a salvat nimic în sesiunea de lucru cu sandboxie.

Sandboxie poare fi folosit pentru a deschide aplicaţiile dubioase, totul se face foarte uşor printr-un drag and drop. Alt exemplu, îl poţi pentru a naviga fără urme pe internet; îi faci drag and drop unui browser, stai pe net ce stai, închizi browserul şi nu o să existe nicio urmă că ai deschis browserul sau că ai fi accesat vreun site.

Cum procedăm / Demonstraţie

Pasul 1. Băgăm o aplicaţie în sandbox. Eu am băgat Chrome care îşi deschide căte un proces separat pentru fiecare tab sau extensie.

img

Pasul 2.  Aplicaţia băgată in sandbox o să aibă margini gablene (când pui săgeata pe margine) pentru a-ţi aminti că eşti în siguranţă. Vreau să intru pe un site să văd dacă sunt în siguranţă sau nu.

img

Pasul 3. Momentul adevărului. Intru normal în Google Chrome la secţiunea istoric să văd dacă este vreo urmă de navigare pe net. Nup. Am doar un site, Google.ro care s-a deschis acum pentru că este homepage.

img

Vă mai amintiţi că la şcoala sau la sălile de internet puteai să ştergi/modifici/copiezi orice că la restart oricum calculatorul  revenea la forma precedantă? Era datorita unui program numit  DeepFeeze care în principiu era similar cu SandBox, doar că în SandBox tu decizi când şi ce. Sandbox este shareware, ai 30 de zile să te bucuri de el apoi o să-ţi bage reclame. Download Sandboxie.

Tags: browser navigare fara urme programe pc sandboxie