Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Reader, un mod mai uşor de a citi articolele


Reader este o extensie pentru Frefox care face articolele mult mai uşor de citit, ideea plecând de la o funcţie default din Safari (modul reader). Sunt convins că mulţi sunteţi deranjaţi de site-urile care vă bagă reclame pe gât sau de site-uri care au articolul propriu-zis înghesuit  într-un colţ pentru pentru că trei sperturi din layout este ocupat de lucruri total paralele cu articolul pe care te chinui să-l citeşti.

Cu reader se schimbă problema cititului, de fiecare dată când vrem să citim o pagină mai confortabil dăm click pe iconul extensiei, Reader făcând fonul mai mare, eliminând imaginile şi reclamele, articolul respectiv transformându-se practic într-o pagină de carte. Cum o imagine face face mai mult ca o mie de cuvinte vă las pe voi să comparaţi cele doua imagini de mai jos şi să decideţi cum aţi prefera să citiţi o pagină: cu reader …sau fără.

o pagină wikipedia FĂRĂ extensia Reader

img

o pagină wikipedia CU extensia Reader

img

Reader funcţionează pe majoritatea blogurilor şi a site-urilor cu articole, însă nu poate citi conţinutul de pe site-uri de socializare, forumuri sau site-uri in flash. Reţineţi că Reader nu este un mod de navigare permanent, îl activaţi manual când vreţi să cititi un articol.

Reader pentru Firefox (30.000+ de utilizatori)

Pentru utilizatorii de Opera exista o extensie asemănătoare, Clean Pages, care are un buton de printare şi unul de email incorporat

Clean Pages pentru Opera (80.000 de descărcări)

Tags: accesibilitate extensii firefox firefox reader