Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

proXPN – Client VPN gratuit


Un serviciu VPN (virtual private network) este menit să-ţi cripteze datele în timp ce navighezi pe internet şi este recomandat să folosiţi un asemenea serviciu de fiecare dată când vă conectaţi la un wi-fi public sau la o reţea wireless care nu vă aparţine. Cu câteva cunoştinţe şi cu vreo 15 minute de documentaţie pe net orice proprietar al unui wi-fi poate intra în posesia traficului al celor care se conectează la reţeaua respectivă şi vă poate fura sesiunile şi parolele unor conturi importante. Cu un serviciu VPN eşti complet anonim şi nimeni nu poate intra în posesia datelor tale.

Înregistrare

Pentru a folosi Vpn-ul trebuie să-ţi faci cont. Accesează secţiunea Create an account şi se va deschide în browser o pagină cu formularul de înregistrare.

img

Prima dată eşti dus pe pagina unde trebuie să cumperi versiunea full, click pe No thanks, i want a proXpn Basic account petreu a accesa formularul de înregistrare gratuită.

img

Introdu emailul tău, o parolă şi codul de verificare afişat în imagine. Debifează Please keep me up to date with announcements from proXPN  şi click pe CREATE ACOUNT.

img

Verifică-ţi emailul şi fă click pe linkul de confirmare pentru a valida contul.

img

Logare şi conectare

Loghează-te cu datele tale, cu menţiunea că la username trebuie să scrii emailul tău. De asemenea, te poţi conecta şi accesând programul din iconul programului din zona de notificări. Când se face iconul din zona de notificâri verde înseamnă că eşti conectat iar pentru a deconecta se apasă butonul disconnect.

Atenţie: debifează opţiunile Launch client on sytem startup şi Connect on startup pentru că viteza prin vpn este semnificativ mai mică, poţi conecta manual ori decâte ori ai nevoie.

img

Limitări în versiunea free

Banda este limitată la 300 kb iar viteza de download va fi pe undeva pe la 25-30 de kb.

Te poţi conecta doar la un proxy din America, restul ţărilor sunt disponibile doar în versiunea plătită

Câteodată înainte să încarci pagina îţi apare un mesaj să cumperi cont premium iar butonul de a continua la pagina dorită e minuscul.

Concluzie

ProxyVPN îşi face treaba destul de ok dar diferenţa dintre versiunea free şi cea premium este de la cer la pământ. Având ip de SUA, se pot acces toate site-urile care până acum erau restricţionate ca NetFlix, Vevo sau Hulu, dar cu acea limitare de trafic acest lucru este foarte incomod pentru cei care au avut până acum interenet de mare viteză. Totuşi, pentru cei care vor să verifice câteva pagini web la un wi-fi public sau au nevoie de un IP din SUA câteva minute, ProXpn este soluţia ideală.

Descarcă ProXPN

Tags: ip sua proxpn proxy schimba ip vpn