Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Program de tăiat melodii


Free Audio Editor este program gratuit cu care se pot tăia melodii. Programul este foarte simplu de folosit de către oricine. Nu trebuie să instalezi 50 de plugin-uri sau să configurezi 20 de opțiuni care nu știi ce fac; doar descarci programul, îl instalezi și te apuci de tăiat melodii.

Pentru a deschide o melodie, se folosește butonul Open, apoi se alege melodia pe care dorim să o edităm:
img

Melodia va arăta așa după ce e deschisă:
img

Imaginea afișată este reprezentarea grafică a melodiei. Sub reprezentarea grafică apare durata melodiei. In imaginea de mai sus, se poate vedea unde este secunda 50 a melodiei, minutul 1:40, 2:30, 3:20 și 4:20. De asemenea, la fiecare 10 secunde din melodie apare o linie. Lucrurile astea ne fac viata mai usoara.

Pentru a da play la melodie începând de la o anumită parte, dăm click cu mouse-ul pe grafic, la partea de unde vrem să înceapă melodia și se apasă tasta space. Pentru a opri melodia, apăsăm space din nou.

Tăierea melodiei se face foarte simplu. Dacă vrem sa tăiem melodia de la secunda 50 pâna la secunda 60, întâi dăm click cu mouse-ul pe la secunda 50, apoi folosim cele două bare de scroll pentru a ajusta bucata de melodie pe care vrem să o tăiem. Bara de sus este pentru inceputul melodiei, iar cea de jos este pentru sfârșitul melodiei. Sub barele de scroll, apare bucata de melodie care urmează să fie tăiată. în cazul din imagine, de la secunda 49 până pe la secunda 59.
img

După ce am selectat bucata de melodie pe care vrem sa o tăiem, apăsăm pe butonul de Crop:
img

Pentru a salva melodia, intrăm în meniul File și selectăm opțiunea Save, apoi opțiunea Save As.
img

Scriem numele melodiei, selectăm să o salvăm ca mp3 și apăsăm butonul save.
img

După părerea mea, Free Audio Editor este cel mai bun program de tăiat melodii.
Programul poate fi descărcat gratuit de aici.

Tags: editare melodii program de scurtat melodi scurteaza melodii taie melodii