Program de redimensionat partiţii

Postare publicata pe data de 2 March 2012 de catre Cornel.
Un program de redimensionat partiţii foarte uşor de folosit este MiniTool Partition Wizard. Am redimensionat ieri C: deoarece nu aveam loc să instalez Windows 8, iar după 24 de ore în care am văzut că nu este bun de nimic am băgat Xp-ul înapoi şi am rămas cu prea mult spaţiu în C: (la un hard de 80 nu prea îţi permiţi spaţiu irosit degeaba) şi vreau să mut iar vreo 8 gb înapoi în D:. Cum procedăm. Se descarcă, instalează şi deschide MiniTool Partition Wizard.

1) Alegem partiţia din care vrem să luăm (în cazul meu c:). şi dăm click dreapta pe moove/resize partition. Din secţiunea partition size ţinem apăsat click stânga până ce ai spaţiul dorit în alocated space after (eu vreau să iau 8 gb din C:, deci ar trebui să arate aşa ca în imaginea de mai jos). Când termini se dă ok şi apply (stânga sus)partiţii

2) Alegem partiţia în care vrem să băgam spaţiul pe care l-am eliberat în pasul anterior. Intrăm în partiţia pe care vrem s-o mărim tot cu opţiunea moove/resize şi în secţiunea partition size ţinem apăsat pe săgeata îndrepta în sus până bagi tot spaţiul liber (secţiunile unallocated space before şi unallocated space after trebuie să arate ambele 0,00). Click ok şi apply.

partiţii2

Felicitări, aţi redimensionat o partiţie şi aţi mutat spaţiul liber în cealaltă fără pierderi de date din niciuna dintre partiţii.
2 thoughts on “Program de redimensionat partiţii

 1. Catalin Sfat

  Am separat 15Gb din partitia D si nu pot sa-i “lipesc”la C, adica nu functioneaza etapa 2 din descrierea dvs. Poate ma ajutati cumva, multumesc !

  Reply
  1. Cornel Post author

   Eu am luat din c: in d: de aceea s-ar putea sa fie putin confuz.
   C: e in stanga lui D:, deci trebuia sa tai 15 GB din partea stanga, nu din partea dreapta. Lipeste aia 15 GB la loc si taie 15 GB din nou, de data asta din PARTEA STANGA.

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.