Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

ProcesTamer – Optimizează automat programele care folosesc prea mult din procesor


Tuturor ni se întâmplă să ne ” îngheţe” calculatorul iar după ritualul de alt+tab, windows key sau ctrl+alt+delete nu se întâmplă nimic ne mai rămân două alternative: ori ne uitam la el secunde în şir ori îi dăm restart. Lucrul ăsta se întâmplă de cele mai multe ori din cauza suprasolicitării procesorului. În Windows Vista, 7 şi 8 lucrurile astea se întâmplă mai rar dar în Xp nu este om care să nu fi întâmplinat astfel de probleme măcar o dată pe săptămână.

“Îmblânzitorul” de Procese

ProcesTamer este un progrămel de 150 kb care merge în fundal şi care reduce temporar prioritatea procesului în cauză de fiecare dată când un program începe să consume prea mult din procesor. ProcesTamer consumă 7 mb de rami aşa că prezenţa lui o să treacă neobservată.

img

Obţinere licenţă

Pentru a obţine licenţă gratuită trebuie să te înregistrezi pe forumul lor. Completează formularul cu datele corespunzătoare şi ai grijă să foloseşti o parolă de 8 cifre şi să completezi secţiunea Extra info cu anul curent.

img

Mergi pe adresa de email şi confirmă link-ul de înregistrare, apoi loghează-te cu username-ul şi parola ta. Pentru a obţine o licenţă accesează pagina asta (nu se poate accesa fără cont, adică nu vezi licenţa).

Intră în program, accesează secţiunea Enter New Licence Key Information şi lipeşte licenţa obţinută (tot textul ăla de 12 rânduri e licenţa). Click Accept (în dreapta jos).

img

Configurare

Programul are şi setări manuale pentru şi mai mult control asupra calculatorului. Jocurile care rulează în full screen bănuiesc că nu vreţi să li se taie din porţia de CPU, aşa că puteţi selecta la explicit rule opţiunea Ignore şi Proces Tamer nu o să mai aibă treabă cu jocul/programul respectiv. Explicit rule înseamnă că prioritatea setată de tine unui program se salvează şi după restartul calculatorului. În secţiunea Log poţi vizualiza, pe măsura ce timpul trece, programele care v-au facut probleme.

img

**Descarcă ProcesTamer **

 

Tags: calculatorul se blocheaza optimizare pc Process Tamer se blocheaza calculatorul