Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Pidgin – toate conturile de IM la un loc


Pidgin este un client de mesagerie instant asemănător la interfaţă cu yahoo messenger dar net superior la capitolul dotări. Resursele consumate de pidgin sunt aproape inexistente, minimizat pidgin ocupând mai puţin decăt 3 sferturi din procesele din windows task manager (vreo 3 mb).

Toate conturile la un loc

Majoritatea românilor au mai multe conturi pe site-urile de mesagerie instant iar cu pidgin poţi conecta toate conturile la un loc. Unii prieteni sunt pe yahoo “mess” messenger, alţii pe facebook iar alţi poate sunt pe skype, pidgin ajutându-te sa ţii legătura cu ei mult mai usor. Se pot adăuga oricât de multe conturi vrei, chiar şi 20 de conturi  de la acelaş serviciu de mesagerie instant.

img

Cum adăugăm unul sau mai  multe conturi

Mergi în secţunnea acccounts > manage accounts. Aici daţi click pe Add şi selectaţi din secţiunea protocol un client de IM, de exemplu Yahoo. La username puneţi id-ul iar la password, parola. Bifaţi remember password, bifaţi şi new mail notofications dacă vrei să fii notificat când ai mailuri noi.

La restul conturilor de IM procedaţi la fel dar la facebook este puţin diferit, la username scrieţi username-ul custom dacă aveţi, dacă nu, mergeţi pe facebook la facebook la profilul vostru şi ultima daţi copy-paste la ultima parte din  facebook.com/USERAME.

Ce altceva mai este de ştiut

Se poate schimba statusul în josul clientului; Se pot muta prientenii sau grupurile de prieteni printr-un singur drag-and-drop; Se pot şterge, bloca,redemumi preietenii cu un singur click dreapta şi acţiunea corespunzătoare; Se pot transfera fişiere tot cu drag and drop; Sunt disponibile multiple skinuri şi pluginuri pentru a-ţi personaliza ”porumbelul” şi pentru a avea totul la îndemănă.

Când o să vă acomodaţi cu Pidgin nu o să mai aveţi de nevoie de greoiul şi bătrânul yahoo messenger iar cu consumul foarte mic de resurse se poate lăsa la startup fară a-i fii simţită prezenţa. Eu personal n-am mai avut yahoo messenger instalat de peste 2 ani (ştiu, crimă), pidgin având grijă să nu-i simt lipsa deloc.

Descarcă Pidgin de pe site-ul oficial www.pidgin.im

Tags: im mesagerie instant mess messenger pidgin pidgin download web messenger yahoo messenger