Mp3gain – Ajustează melodiile pentru a avea toate acelaş nivel de volum

Postare publicata pe data de 19 April 2012 de catre Cornel.
Sunt convins că mulţi dintre noi suntem deranjaţi de diferenţele de volum dintre două melodii consecutive. Este chiar frustrant când o melodie se aude normal iar următoatea aproape că te asurzeşte, sau când o melodie se aude atât de încet încât trebuie să ridici volumul.

Mp3gain este un program care normalizează volumul oricărei melodii. Nu normalizează o melodie în funcţie de melodia precedentă, ci analizează nivelul de zgomot pentru a schimba volumul melodiei la nivelul optim pentru urechile noastre. De asemenea, nu se pierde din calitatea melodiei.

Pentru a ajusta volumul unei melodii click pe Add file(s), iar dacă vrei să ajustezi un folder sau toată muzica click pe Add folder. Click pe Track Gain şi o să observaţi că volumul melodiilor o să se schimbe pe undeva pe la 88%. Atenţie, o melodie nu trebuie să fie selectată, toate melodiile care sunt în Mp3gain o să fie “schimbate”.mp3gain

În caz că nu sunteţi mulţumiţi, melodiile se pot schimba la loc. Introduceţi melodiile pe care vreţi să le schimbaţi la loc, apăsaţi CTRL+A pentru a selecta toate melodiile şi click pe undo gain changes.

O funcţie de normalizare are şi playerul Aimp, care nu este foarte precisă dar este mai bine decât nimic.
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.