ManicTime – Program care contorizează timpul rulării fiecărei aplicaţii şi site-urile vizitate

Postare publicata pe data de 8 April 2012 de catre Cornel.
Te-ai întrebat vreodată cât timp foloseşti fiecare aplicaţie în parte? ManicTime este un program de monitorizat calculatorul care ţine evidenţa fiecărei apliaţii sau site vizitat. Poţi vedea exact data, ora, minutul şi durata când ai deschis sau închis fiecare aplicaţie în parte cu condiţia ca ManicTime să ruleze în fundal.

Există şi un mod stealth pentru a rula invizibil şi a monitoriza ce se întâmplă cu calculatorul tău când e pe mâna altcuiva, dar şi modul free este foarte bun pentru asta pentru că mulţi nu o să bage în seamă iconul din zona de notificări.

În partea superioară avem 4 mari secţuni:

  • Tags – unde selectezi o porţiune şi scrii despre ce ai făcut în intervalul ăla.
  • Computer usage – contorizează cât timp a fost aprins calculatorul.
  • Applications – cât timp a fost pornită fiecare aplicatie în parte.
  • Documents – monitorizează site-urile pe care aţi intrat.

manictime

În partea de jos după ce dai click pe una dintre cele 4 secţiuni o să ai statistici detaliate. În stânga ai ora,minutul şi secunda pornirii/opririi fiecărui program, precum şi durata. Dacă deschizi şi închizi de 100 de ori un program, de 100 de ori contorizează. În dreapta (unde am încercuit) sunt statistici în funcţie de aplicaţie.

manictime applications 
Dacă secţiunile tags şi computer usage sunt uăor banale, secţiunea documents este mai utilă pentru că monitorizează orice site web accesat. Pe orice browser.
De asemenea, sunt şi detalii despre durata vizitei fiecărui site.

manictime documents

ManicTime nu se limitează doar la o zi, ci la perioada totală în care a rulat. Poţi revizui fiecare interval în care a fost deschis calculatorul, fiecare site vizitat, fiecare aplicaţie deschisă după zi, săptamână, sau lună. Aşadar, de exemplu, dacă am împrumutat calulatorul cuiva timp de o săptămână pot afla ce s-a întâmplat pe calculator în fiecare secundă în care a fost pornit.
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.