Malwarebytes Anti-Malware

Postare publicata pe data de 20 March 2012 de catre Cornel.
Malwarebytes’ Anti-Malware este un program care vă protejază calculatorul de posibile fişiere maliţioase (malware).  Totuşi el nu este un antivirus, nu vă gândiţi că trebuie să alegeţi între Malwarebytes Anti-Malware şi antivirulsul vostru.

Nu este antivirus şi nu rulează tot timpul.

Malwarebytes’ Anti-Malware nu are probleme în a rula în paralel cu antivirusul tău, menirea lui este să scaneze adânc după malware-ul pe care antivirusul tău nu-l găseşte de fiecare dată. Programul primeşte actualizări zilnice aşa că malware-ul care credea că va rămâne veşnic nedetectat nu o să mai fie la fel de bucuros mult timp.

mbam update

Scanare.

Nu trebuie să scanaţi zilnic, ci doar o dată pe săptămână, sau măcar când se strâng ceva fişiere noi ce nu au fost scanate deja (download, cd-uri, etc..). mbam scanarePentru a începe o scanare, alege scanare competă apoi partiţiile pe care vrei să le scanezi. Dacă găseşti vreun fişier maliţios, îndepărtează-l fără nicio ezitare, chiar dacă ai nevoie de acel fişier/program şi nu vrei să renunţi la el. Nu există alarme false aşa că dacă Malwarebytes’ Anti-Malware zice că e virus atunci aşa e.

Malware mai pe înţelesul nostru.

Pe scurt: Aria malware cuprinde toate lucrurile rele care se pot întâmpla unui calculator. Un virus este o subdivizie a unui malvare, nu invers. Şi spyware-ul, scareware-ul, troienii, viermii (worms) tot în categoria Malware intră.

Perioada de probă şi versiunea plătită.

Ţine minte, Malwarebytes’ Anti-Malware nu este un antivirus care să monitorizeze calculatorul 24 din 24. Acest lucru este posibil totusi în versiunea plătită. Este de lăudat faptul că există o perioada trial pentru a te bucura de protecţie maxima. Chiar şi aşa, tot poate rula în paralel cu antivirusul pentru o dubla protecţie.
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.