Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Cum să îmbunătăţeşti calitatea vizuală a unui monitor LCD


Câteva setări simple sau trucuri pentru  pentru a exploata potenţialul maxim al unui Monitor LCD (liquid crystal display):

  1. Foloseşte rezoluţia nativă şi rata de refresh corectă. Dacă monitorul tău LCD are rezoluţia nativă de 1280×1024 şi tu foloseşti o rezoluţie mai mică calitatea imaginii este semnificativ mai proastă. Uită-te pe cutia lcd-ului ce rezoluţie şi rată de refresh are iar apoi schimbă-le din click drepta > properties > settings. Aici fii sigur că colour quality este setat pe Highest.

  2. Fă marginile fonturilor mai plăcute la vedere.  Click dreapta, proprerties, appearance, effects. Aici din secţiunea use the following method to smooth edge of screen alege ClearType. Observţi diferenţa dintre cele două imagini de mai jos.

img

  1. Foloseşte un conector DVI. Asta nu depinde de vreo setare ci de un posibil upgrate. Majoritatea monitoarelor sunt conectete la mufa VGA care este inferioară celei DVI deoarece cea VGA este analogă spre deosebire de cea DVI care este ultimul trend (de tip digital).

img

4)  Foloseşte un program care ajustează automat contrastul monitorului ţinând cont de ciclul zi/noapte. F.Lux este acel program iar un articol mai amănunţit despre el se poate citi aici. Funcţionează foarte bine şi pe monitoare non-LCD.

img

  1. Foloseşte întotdeauna ultimele drivere. Majoritatea după ce instalează windows-ul bagă driverele dp cd-ul venit odata cu calculatorul. Dacă ai internet poţi să le arunci că nu mai ai nevoie de ele pentru că sunt vechi oricum. Intra pe site-ul producătorului şi descarcă de acolo ultimele versiuni. Atenţie, trebuie dezinstalat driver-ul la placa video vechi (dacă este cazul) înainte de a-l instala pe cel nou.
    Drivere ATI / Asus**
    ** Drivere Nvidia
Tags: adaptor dvi vga cablu dvi download driver drivere drivere placa video f.lux monitoare lcd monitor lcd