Last pass – Manager de parole

Postare publicata pe data de 22 July 2012 de catre Cornel.
Chiar dacă mai toate browserele au un manager de parole, foarte mulţi dintre noi folosim mai mult de un browser, problemă care ne duce inevitabil la face logarea manuală. Aici intervine Last Pass, un serviciu pentru stocarea parolelor care dispune de o extensie pentru fiecare navigator. Personal, folosesc Last pass de 2 ani şi este întodeauna prima extensie pe care o instalez.

Principalele avantaje ale lui last pass:

  • Autentificare automată. Adio memorarea parolelor. Adio logare manuală. Şi în mod cert, adio keyloggere
  • Autocompletare automată, utilă pentru mai conturi multiple pe acelaşi site
  • Autocompletare de formulare pentru a evita aceleaşi formalităţi banale când te întegistrezi pe un site
  • Generare de parolă securizată aleatorie.
  • Note securizate pentru diverse notiţe şi idei
  • Listă cu toate site-urile pe care ai cont, lucru care poate fi folosit într-o oarecare măsura ca înlocuitor de marcaje

last pass
Toate parolele sunt sincronizate pe un cont aşa că nu le poţi pierde niciodată. Last pass este actualizat constant şi de fiecare dată sunt adăugate îmbunătăţi destul de interesante, ultima dintre ele fiind posibilitatea de a da share unui cont către alt user last pass, fără ca parola să fie vizibilă. De exemplu, pot să-ţi dau accesul la contul meu facebook dar tu nu vei stii niciodată parola, dai autentificare şi atât (pe majoritatea site-urilor nu poţi face mari “stricăciuni” ca ştergerea contului sau schimbarea parolei fără să ştii parola iniţială).

Descarcă Last Pass

 
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.