IrfanView – Vizualizator de imagini si program de modificat poze

Postare publicata pe data de 21 June 2012 de catre Cornel.
Cand vine vorba de deschis imagini, programul preinstalat (windows fax and picture viewer) face o treaba destul de buna , exceptie facand acel program metro default din Windows 8 care e incet, se deschide in full screen si iti cam pune rabdarea la incercare.

O alternativa foarte buna este IrfanView, un program mic si rapid care in acelas timp face si treaba unui program de modificat poze .

Functiile de editat sunt bine ascunse sub meniurile edit si image, in acest fel economisind spatiu. Printre functiile standard nu lispsesc cele de redenumire, taiere, redimensionare, adaugare cadru (rama), inserare text sau  inserare imagine.

Pe  langa optiunile de editare standard gasim si functii mai avansate ca inversarea culorilor (negativ), convertirea in alb negru, ajustarea luminozitatii si contrastului, inlaturarea efectului de ochi rosii care apar in pozele facute noaptea, precum si efecte ca blur, picaturi de ploaie, pictura in ulei si multe altele.

Pe scurt, IrfanView este un program foarte bun de vizualizat poze iar la editat acopera cele mai uzuale efecte, este un 2in1 foarte reusit. Cu cateva pluginuri aditionale poate reda chiar si melodii sau filme dar zic sa nu mergem chiar atat de departe. Nu cred ca mai are rost sa zic ca resursele consumate sunt microscopice.

Descarca InfanView 

 
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.