Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Instantpaper – Salvează pagini web pentru a le citi mai târziu


Ce faci când vezi un site interesant? De obicei îl adaugi la marcaje; dar ce te faci când navighezi pe net şi vezi diverse articole interesante şi n-ai timp să le citeşti (dar totusi vrei să le citesti alta dată)? Aici intervine Instantpaper, un serviciu web care te lasă să salvezi pagini web cu un singur click, pentru a citi acele pagini oriunde.

Creare cont

Intră pe instantpaper la secţiunea Create account. Nu ai decât două câmpuri de completat,  email şi parola.

Scurtături în bara de marcaje

După ce ţi-ai făcut cont, trage scriptul java cu Read Later in bara de marcaje. Atenţie, nu adaugi pagina la marcaje, ci scriptul din mijlocul paginii (vezi în imaginea de mai jos). De acum încolo, de fiecare dată când vezi ceva interesant, apasă Read Later pe care tocmai l-ai pui în bara de marcaje.

Pentru a accesa paginile salvate nu poţi să intri din “read later” pentru că va salva o pagină de fiecare dată când îl apeşi. În schimb, salvează şi adresa Instangram.com.

img

Cum salvez o pagină sau un articol dintr-o pagină

Aşa cum am mai zis, ai tabul cu pagina deschis şi apeşi Read Later. Vei ştii că ai salvat pentru că vei vedea mesajul Saved pe o pagină ce va deveni gri transparent pentru două secunde.

img

**Cum citesc ce-am salvat **

Intri pe instantpeper.com sau accesezi site-ul din bara de marcaje (nu scriptul cu read later). Dând click pe titlul articololui salvat accesezi pagina în cauză. Site-urile se pot citi şi text (inside instantpeper) sau se pot exporta pentru a fi citite pe eReader sau Tabletă.

Desigur, dacă ai un smartphone sau o tabletă cu acces la internet te poaţi loga cu contul instantpaper şi paţi citi paginile salvate pe calculator.

img

** Alte lucruri de ştiut**

Paginile se pot şterge oricând sau se pot arhiva.  De asemenea, pentru o gestionare mai uşoară, poţi organiza paginile pe foldere. Nu lipsesc nici opţiunile de share pe email, facebook, twitter, pinboard sau pe evernote.

Site-ul Instantpaper

Tags: bookmark bookmarks instantpaper marcaje read later