Hamachi – Retea LAN virtuala pentru jocuri multiplayer

Postare publicata pe data de 22 May 2012 de catre ioni.
Unele jocuri pentu PC nu au multiplayer si pot fi jucate doar in retea, adica prin LAN. Pentru a putea juca un astfel de joc cu un prieten care nu este conectat la aceasi retea ca si noi, se pot folosi diferite programe.

Hamachi este un program care creaza o retea LAN virtuala, astfel putem juca jocuri ca Fifa, Need fos Speed, Heroes 3 etc… cu un prieten, folosind optiunea LAN sau Direct IP din joc.

Pentru a crea o retea noua, mergem in meniul Network, selectam Create a new network si alegem numele si parola. Numele retelei trebuie sa fie unic, deci alegeti ceva ca fifa_andrei2009 ca numele retelei.
Pentru a ne conecta la o retea noua creata de altcineva, mergem in meniul network, alegem optiunea Join an existing network si scriem numele retelei si parola.

Daca folosim optiunea Connect to IP, nu va fi folosit IP-ul tau real, ci IP-ul din Hamachi (apare in Hamachi). De exemplu, daca ar vrea cineva sa joaca FIFA cu mine, ar trebui sa se conecteze la o retea creata de mine (in imaginea de mai sus) si sa foloseasca ip-ul 5.79.175.55 in joc.

Descarcă Hamachi 
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.