Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

GoDaDiDa – Ascultă cele mai bune melodii din ultimii ani


Billboard este un cel mai important clasament muzical din lume şi conţine cele mai ascultate melodii de pe teritoriul din SUA. Pentru a intra în Billboard HOT 100 un artist are nevoie de vânzări cât mai mari pe magazinele de muzică digitală (iTunes, amazon Mp3, etc.) + difuzări la posturile de radio sau TV. Pe lângă topul săptâmânal, se face un top anual cu melodiile care au stat cel mai mult în top.

Articolul acesta nu este despre Billboard, ci despre un site atât de bine pus la punct încât nu m-am putut abţine să nu-l recomand. GOdadida.com este numele lui şi constă în prezentarea şi ascultarea celor mai bune melodii ale sfârşitului de an din Billboard HOT 100, din 1940 până în prezent.

Site-ul este destul de minimalist şi nu prezintă reclame, bannere sau alte elemente ce-l pot îngreuna. Pentru început, trebuie să alegi un an sau un deceniu.

img

Luăm de exemplu ultimul an, 2012 (clasamentul pe 2013 se face la sfârşitul anului), unde aflăm că Gotye – Somebody that I used to know este fruntaş. Avem clipul pe youtube pentru a asculta melodia, iar dacă dorim să ascultăm celelălte 99 melodii din clasament dăm click pe una din ele şi player-ul video de sus comută pe ea, fără ca pagina să-şi dea refresh

img

Avem prezente la datorie şi butoanele de Play/stop, Fast Forward/rewind, o melodie înapoi/înainte, iar sus în dreapta putem comuta rapid la alt clasament de final de an. Fiecare melodie are şi link către un site cu versuri. GoDaDiDa este nu se limitează doar la Billboard, de curând adăugând şi clasamentele din Anglia.

**[ GoDaDiDa.Com ] **

Tags: billboard billboard hot 100 clasamente muzicale godadida muzica top melodii youtube