Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Navighează pe internet mai repede cu ajutorul gesturilor de mouse


Cu gesturile de mouse poţi naviga mai repede pe internet deoarece nu mai trebuie să cauţi butonul de back, butonul de a închide o pagină sau butonul care deschide un tab nou. Opera este singurul browser care are gesturi de mouse dar şi la celelalte browsere se pot activa cu o extensie.

Gesturi de mouse în Opera.

Din versiunea 11 sunt activate automat. Ţine apăsat click dreapta şi o să vezi un meniu, asta-i doar aşa ca să vezi ce face fiecare gest, nu trebuie să vezi meniul ăla de fiecare dată.

Click dreapta şi muţi mouse-ul în jos deschide un tab nou. Click dreapta şi muţi mouse-ul în stânga te duce la pagina anterioară. Click dreapta şi muţi mouse-ul în sus opreşte pagina din încărcare. Click dreapta şi muţi mouse-ul în dreapta dă site-ul înainte.

Sunt şi gesturi în doi paşi ca de expempu: Click dreapta + creează un “L” pentru a închide tabul curent sau click dreapta + L în sens invers pentru a minimiza un tab.

img

Gesturi de mouse în Chrome şi Firefox

Aici avem nevoie de extensii. Pentru Google Chrome este necesară extensia Gestures for Chrome sau dacă nu sunteţi mulţumiţi de ea puteţi încerca şi SmoothGestures. Pentru Mozilla Firefox încercaţi FireGestures.

In Firefox şi Chrome gesturile sunt la fel cu cele de la Opera, nu mai este nevoie să vă explic ce face fiecare gest Eu personal folosesc cel mai des gesturile pentru a deschide un tab nou şi pentru a da un site înapoi. Dacă te acomodezi cu gesturile de mouse chiar se simte diferenţa la navigare, nu mare, dar se simte.

img

Tags: browser chrome firefox gesturi gesturi de mouse opera scurtaturi