Dezinstalare Windows 8

Postare publicata pe data de 28 November 2012 de catre Cornel.
Cei ce nu s-au acomodat cu noul sistem de operare de la microsoft sau care pur şi simplu vor să treacă înapoi la windows 7 (sau Vista, Xp) pot consulta acest scurt tutorial de dezinstalare windows 8.

Evident că ai nevoie de două sisteme de operare pentru a-l dezinstala pe celălalt, altfel ar însemna să-ţi tai creanga de sub picioare. Totuşi, dacă Windows 8 este singurul tău sistem de operare, se poate dezinstala automat dacă instalezi un alt sistem de operare peste el de pe un CD/DVD/Stick Usb.

Să revenim la metoda de dezinstalare Windows 8 dual boot.

Întră în celalalt sistem de operare (nu Windows 8).

Mergi la Start, accesează Run şi scrie msconfig.exe. Click Enter.

Mergi pe fila Boot unde vei găsi cele două sisteme de operare.

Selectează windows 8 şi apasă tasta Delete pentru a-l şterge de la boot.

Dacă tot eşti aici selectează sistemul de operare rămas (windows 7, vista sau xp) şi apasă Set as default. De menţionat că meniul boot se numeşte boot.ini în windows Xp şi are câteva diferenţe cosmetice minore.

După ce ai şters Windows 8 din boot, celălalt sistem va porni automat, fiind singurul sistem de operare. Totuşi nu s-a terminat, trebuie să ştergi manual datele lui Windows 8 (inclusiv program fles si documents and settings). Acum Windows 8 este complet dezinstalat.

 
4 thoughts on “Dezinstalare Windows 8

 1. dragos

  si cum sa fac sa instalez win 7 daca nu mi se vad driverele? pe hard am numai windows 8

  Reply
 2. Cornel Post author

  Faci Windows 7 pe DVD sau Stick si instalezi normal. Nu prea am inteles intrebarea, ce legatura au driverele cu instalarea sistemului de operare?

  Reply
 3. Virgil

  Am cumparat laptopul ASUS G75VX-T4066H cu windows 8 preinstalat, doresc sa instalez windows 7 pro, deci nu am DVD cu windows 7, ce trebuie sa fac efectiv? Va rog dati-mi sfatul corect.

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.