Cum să ai funcția “mereu deasupra/always on top” în orice program

Postare publicata pe data de 7 August 2014 de catre Cornel.
Opțiunea “always on top” sau “mereu deasupra” este disponibilă în foarte puține programe, dar cu ajutorul utilitarului DeskPins o poți activa și în  programele care duc lipsă de ea. Funcția Always on top/Mereu deasupra îi permite unui program să stea tot timpul pe ecran, indiferent câte programe sau ferestre deschideți după aceea.

Imaginea de mai jos e cea mai simplă explicaței a ceea ce face mai exact Desk Pins (menționez  că jocul e în windowed mode, nu funcționează cu jocurile full screen). 

deskpins

Programul funcționează destul de simplu – dai click dreapta pe Desk Pins, selectezi Enter pin mode și dai click pe programul dorit. Alternativ, poți folosi combinația CTRL+F11 pentru a economisi cele 2 click-uri.

deskpins2

Ferestrele/programele care stau deasupra vor avea un ac roșu in colțul din dreapta-sus și se pot dezactiva dând click pe el.

Singurul minus pe care l-am gasit este acela că nu functioneaza cu jocurile full screen, dar nu este mare problemă așa de mare pentru că mai toate jocurile au o opțiune de a fi rulate în windowed mode sau borderless window.

 Download DeskPins
3 thoughts on “Cum să ai funcția “mereu deasupra/always on top” în orice program

  1. Alexandru Ionut

    Chestia cu always in top e nativ pe Ubuntu sau in orice sistem bazat pe Linux. Ma ajuta foarte mult, in special cand scriu in notepad, tinand fereastra acestuia deasupra tutoror ferestrelor deschise. Ar fi fost interesant sa apara si pe Windows fara a ne folosi de alte aplicatii terte. Dar mai e mult pana departe, asa ca multumesc de aceasta aplicatie. Am sa o instalez si eu acum. Iti dau cateva share-uri cadou la articol. 😉

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.