Cum se adaugă/setează scurtăturile globale în Aimp, Winamp şi foobar2000

Postare publicata pe data de 16 July 2012 de catre Cornel.
În media playere, scurtăturile de la tastatură sunt făcute ca să poţi interacţiona cu melodiile în timp ce eşti în altă aplicaţie sau în timp ce te joci, fiind mult mai uşor să apeşi o tastă pentru a schimba o melodie sau să ridici volumul decât să dai alt+tab şi să faci asta în mod tradiţional.

Aimp3

Unde intrăm: preferences (are iconul o cheie) > hotkeys

Cum setăm: Fiecare comandă/scurtătură are 3 câmpuri: local, global 1 şi global 2. Scopul nostru este ca scurtăturile să fie globale aşa că trebuie să facem dublu click pe scurtăturile dorite ( în câmpul global 1) şi să apăsăm tasta dorită. După ce am terminat este necesar să apăsăm apply.

aimp

Foobar2000

Unde intrăm: file >  preferences > keyboard shortcuts

Cum setăm: Trebuie să apelăm la butonul Add new pentru fiecare scurtătură în parte. De exemplu: vreau să adaug tasta “9” ca scurtătură pentru schimbarea melodiei; apăs Add new, selectez acţiunea dorită din listă ( în cazul nostru “playback next” ), bifez Global hotkey şi apăs apply. Pentru alta scurtătură este necesar să apăs din nou add new (pentru a nu înlocui scurtătura anterioară) şi să reiau procesul.

foobar

Winamp

Unde intrăm: preferences > global preferences > global hotkeys

Cum setăm: Procesul este similar cu cel din foobar2000, doar că sunt mult mai puţine acţiuni pe care putem pune hotkey. Se selectează o acţiune, se dă dublu click pentru a putea seta un hotkey nou, pui tasta dorită şi apeşi set. Aici nu eşti nevoit sa setezi Global hotkey pentru fiecare tastă inviduală ci poţi bifa opţiunea pentru toate acţiunile.

winamp

Alte media playere

Nu sunt Aimp, winamp şi foobar singurele care au astfel de opţiuni dar ele sunt cele mai populare. Dacă folosiţi iTunes, Media monkey, 1by1, Jet audio sau alt program este foarte posibil ca procesul de adăugare a scurtăturilor globale să fie asemănător.
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.