Cum să ai mai mult spaţiu pe hard

Postare publicata pe data de 8 March 2012 de catre Cornel.
Funcţia system restore te ajută să readuci Windows-ul la setările anterioare când ceva merge prost, dar pe Xp cel puţin această funcţie este aproape inutilă, în ani de zile n-am folosit aşa ceva nici măcar odată. Ştii când îţi dă blue screen şi la restart te pune să alegi start normally, last known good configuration şi safe mode? Last known good configuration este funcţia dependentă de System restore dar să fim serioşi, de fiecare dată merge din prima sau a doua oară start normally.

Cât spaţiu eliberăm?

Cât spaţiu mănâncă system restore? 12% din fiecare hard pe Xp şi 15% pe Vista, 7 şi 8. Deci la o partitie de 20 de GB se pot elibera peste 2 gb. (în jur de 500 de mb sunt folosiţi pentru restart/pornire şi stingere calclator)

Cum dezactivăm system restore pe XP

Mergi în my computer, click dreapta pe spaţiu alb şi alege properties. Aici mergem pe fila System restore (default e deasupre lui General) şi apăsăm turn off system restore.

system restore xp

In vista şi windows 7 este mult mai periculos deoarece de multe ori update-urile eşuează şi aveţi o pe ecran un mesaj ca cel din imaginea de mai jos. In Xp nu sunt astfel de situaţii. Nu recomand dezactivarea system restore în Vista, 7 sau 8 dar se poate lua din spaţiu să-i alocaţi mai puţin, gen 7-8%.

windows restore
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.