Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Cum să adaugi marcajele pe rândul barei de adrese în Firefox


Recent mai toate browserele au renunţat la meniurile windows-style şi au ascuns opţiunile file, edit, view, history etc.. sub un singur meniu. Aşa a ajuns lista de taburi sus de tot, pe acceaşi linie cu butoanele de închidere sau minimizare,  economisind spaţiu preţios care chiar se simte pe sistemele wide.

Astăzi o să vă arăt un mic truc în care puteţi rămâne cu doar două rânduri în firefox, adăugând marcajele în  bara de adrese. În ordine să faci asta, trebuie sacrificate câteva mici lucruri.

Comută pe meniul clasic

În primul rând asiguraţi-vă că nu folosiţi stilul clasic, altfel nu mai are rost să contiuăm. Mergi pe View > Toolbars şi debifează Menu Bar.

Organizează marcajele pe foldere

Al doilea lucru care trebuie făcut este să organizaţi marcajele în 3-5 foldere. Spaţiul este deja limitat şi în plus ajută şi la mai buna gestionare. Ştiri, Web şi Download consider că sunt 3 categorii mari unde toate marcajele au locul lor.

Alt lucru care trebuie sacrificat este căsuţa de search Google. Oricum nu este nevoie de ea, poţi căuta un cuvânt şi în bara de adrese. Mergi pe Firefox > Options > Toolbars layout şi trage bara de search Google în fereastra cu butoane (vezi mai jos).

img

Mută marcajele în bara de adrese

Am ajuns la ultima parte, aceea de a adăuga marcajele pe acelaş rând cu bara de adrese. Accesează iar meniul Toolbars Layout din Options. Trage Bookmarks Toolbar Items sus în bara de adrese (vezi imaginea de mai jos). Înca un lucru, ascunde bara de marcaje (firefox > options > bookmarks toolbar) care este goală acum.

Atenţie. Dacă ai mai mult de 4-5 foldere de marcaje o să iasă o varză totală, nu o să mai vezi bara de adrese mai deloc de atâta marcaje.

img

Concluzie

Ce-a ieşit? Marcajele sunt acum pe acelaş rând cu bara de adresele şi extensiile, mai mult spaţiu de atât nu cred că este posibil să economiseşti.

img

Tags: bookmarks browser tricks firefox marcaje muta marcajele