Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Cum prevenim ca altcineva sa modifice setarile de personalizare in Windwos 8


Pentru a bloca accesul la anumite functii, utilizatorii de Windows 8 pot pune restrictii (pe langa parola) pe diverse setari de personalizare ca imposibilitatea de a schimba tema, iconurile, wallpaperul sau screen saver-ul.

Aceste mici trucuri se adreseaza strict pentru persoanele care impart calculatorul cu altcineva si care vor sa adauge un plus de securitate. Se intampla sa lasi calculatorul cateva minute pe mana altcuiva pentru ca apoi sa vezi ca desktop-ul arata ca un pom de Craciun, cu toate lucrurile schimbate.

Pentru a incepe, acceseaza casuta de search (tasta windows + q) si tasteaza gpedit.msc

img

In sectiunea User Configuration extinde Administrative templates, apoi Control Panel si click pe Personalization

img

In partea deapta avem mai multe optiuni pentru a impiedica schimbarea acestor lucruri, trebuie luate fiecare in parte (prevent = impiedica).
Se da click dreapta pe o optiune si se alege edit. Apoi bifeaza enabled si click OK.

img

Optiunea de mai sus a fost pentru a impiedica shimbarea schemei de culori, celelalte pot impiedica schimbarea temei, culorile, iconurile, sageata de la mouse, screen saver-ul, sunetele etc (nu e greu sa-ti dai seama ce face fiecare).

Dupa ce ati bifat enable si ati dat ok, nu se mai poate personaliza/schimba lucrul respectiv. Pentru a schimba aceste lucruri la loc, trebuie sa alegi disabled in loc de enabled.

via

 

Tags: personalizare windows setari windows 8 tips and tricks windows 8 windows 8 tweaks