Cum sa inchizi aplicatiile Metro in Windows 8

Postare publicata pe data de 18 June 2012 de catre Cornel.
Aplicatiile Metro sunt toate full screen, fara vreun buton de navigare sau optiuni, iar de fiecare data cand dam Escape (ESC) aplicatiia se minimizeaza in loc sa se inchida. Daca deschizem si inchidem , de exemplu, 3-4 aplicatii metro, ele pot fi reluate imediat daca intri in meniul de start (metro) si pui sageata de la mouse in coltul din stanga sus.

O metoda de a inchide definitiv o aplicatie metro este alt+f4, dar exista si o solutie de a inchide aplicatia cu tasta Escape, adica modul firesc pentru acest lucru.

Pune sageata de la mouse in coltul din dreapta-jos, acceseaza meniul settings, apoi mergi pe sectiunea Change Pc settings 

Mergi pe fila General si in sectiunea App switching (allow switching between recent apps) alege Off. De asemenea, poti apasa si butonul Delete histoy pentru a sterge istoricul deja existent.

De acum incolo nu va mai rula nicio aplicatie Metro in fundal care sa-ti manance din resurse degeaba pentru simplu fapt ca nu are buton de inchidere.
2 thoughts on “Cum sa inchizi aplicatiile Metro in Windows 8

 1. gherghisan nelu

  La mine aplicatiile metro se minimizeaza cu tasta windows nu cu escape. Cand apas pe tasta escape nu se intampla nimic. As fi vrut sa-mi iasa pentru ca e foarte util sa inchizi nu sa minimizezi. Multumesc.

  Reply
  1. Cornel Post author

   ciudat, la mine functioneaza tasta escape. postarea se referea mai mult ca nu exista buton de inchidere (doar de minimizare) iar cu setarea asta se inchide in loc sa se minimizeze.

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.