Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

CrossFire – alternativă gratuită la Counter-Strike


CrossFire este un shooter gratuit asemănător cu Counter Strike. Jocul rulază şi pe calculatoare mai slabe, cerând doar 512 mb de rami, procesor de 1.5 şi 2 gb spaţiu pe hard.  Cele două echipe adverse care se luptă  sunt Global Risk şi Black List.

La majoritatea modurilor de joc, jucatorii au de ales între două pachete de arme: armă de atac sau sniper, în ambele pachete ai grenadă, cuţit şi pistol. Nu se pot cumpăra alte arme în timpul jocului dar se pot înlocui cele doua arme principale cu altele din shop. Pentru a strânge bani de arme noi şi alte itemuri trebuie să avansezi în grad şi să strângi puncte, jucând.

img

Jocul cuprinde foarte multe moduri de joc, cu unele dintre ele sunteţi familiariaţi din CS sau alte fps-uri, cu altele, nu. În toate modurile câştigi xp dacă eşti activ şi caci căt mai multe fraguri. Modurile de joc sunt sunt:

Team deathmatch – Două echipe se bat până una dintre echipe ajunge la 100 de fraguri (depinde de setări). Jucătorii au respawn automat, nu este nevoie să aştepţi să moară toţi coechipierii. De menţionat că hărţile sunt foarte mici.

Elimination – Modul clasic din cs (fără bombă sau prizonier), jucătorii trebuie să aştepte ca toată echipa să moară până să poată juca din nou.

Search & Destroy – O echipă pune bomba iar cealaltă trebuie s-o dezamorseze, şi acest mod se găseşte în counter-strike.

Free for All – Cafteală generală, nimeni nu e cu nimeni, de obicei câştigă cel care ajunge primul la 30 de fraguri. Respawn instant când mori.

Ghost Mode – o echipă este invizibilă (doar când stai nemişcat) şi are doar cuţit iar cealalta este vizibila tot timpul dar are arme. Echipa invizibilă trebuie ori să-i elimine pe cei vizibili ori să planteze cu succes bomba.

Mutation – 2 jucători sunt mutanţi fără nicio armă iar ceilalţi au arme normale cu care pot ţine mutanţii la distanţă. Când atingi pe cineva îl transformi în mutant care la rândul lui poate începe vânătoarea. Dacă nu sunt transformaţi toţi jucătorii în mutanţi câştigă oamenii iar dacă sunt, câştigă mutanţii.

img

Hero şi hero X– Asemănător cu modul mutation  doar că un jucător este transformat în erou şi nu se poate ascunde deoarece mutanţii văd întoadeauna unde este. În Hero mode x un mutant special numit “Terminator”  pote transforma un jucător în mutant de la o distanţă mai mare

Escape – O echipă trebuie să treaca printr-un portal iar cealaltă trebuie s-o împiedice.

Când cineva este suspectat de hacking sau alte metode necurate este supus la vot iar dacă majoritatea votează cu DA este deconectat (kick). De multe ori echipa jucătorului cu probleme votează cu NU şi jucătorul nu ia kick, ceea ce mi se pare nedrept.

Alt lucru deranjant este item shop-ul cu care poţi cumpăra arme şi alte bonusuri (gen sa ai cu 20% mai multe vieţi ca alţii sau să-ţi resetezi statisticile) cu bani reali.Cu armele nu este problemă că dacă omori pe cineva poţi să îî iei arma, dar cu restul sunt cam nesimţiţi încercând să se îmbogăţească rapid.

Jocul dispune şi de un server din Europa, am întâlnit mulţi români în CrossFire. Trebuie să-ţi faci cont aici mai întâi apoi să intrii pe email şi să confirmi contul. Jocul se poate descărca de aici.

Tags: counter strike cross fire crossfire download crossfire romania cs 1.6 games online jocuri online jocuri pc