Blochează bannerele şi reclamele cu AdBlock Plus

Postare publicata pe data de 27 July 2012 de catre Cornel.
Adblock Plus  este o extensie pentru browser care blochează bannerele şi reclamele enervante. Bănuiesc că nu este nimeni încântat să îi sară în mijlocul ecranului un banner/pop-up când vrea să citească ceva, sau să-i facă cuiva plăcere să caute x-ul de închidere din 10 în 10 secunde.

adblock before after

Instalare

Extensia se instalează în doar câteva secunde şi nu afectează performanţa browserului sau strică randarea paginilor, totul va fi ca înainte… în afara bannerelor.

adblock

Alte liste/filtre

Default, Adblock Plus are o listă făcută manual numită Fanboy List. Se pot adăuga şi alte liste ca RoList (acoperă multe site-uri româneşti) mergând la managerul de extensii > filter preferences > add filter subscription. Toate listele se actualizaeză automat, acoperind tot mai multe bannere pe zice trece.

abblock filtre

Dacă tot mai se strecoară câte un banner, se poate da click dreapta > block element (chrome) sau se poate da click pe butonul block (firefox) pentru a adăuga acel element în lista neagră.

Concluzie

Adblock Plus este un must have şi face navigarea pe internet mult mai plăcută. Este de la sine înţeles de ce este una deintre cele mai populare extensii.
5 thoughts on “Blochează bannerele şi reclamele cu AdBlock Plus

 1. Alexandru Ionut

  e cel mai popular add-on. l-am folosit foarte mult timp dar de cateva zile l-am dezactivat. Am strans prea multe add-onuri si imi crapa netu.. Am testat Google Chrome fara add-onuri si simteam cum iesea din laptop la ce viteza avea 😀

  Reply
  1. Cornel Post author

   Eu folosesc doar 3 addonuri: Last pass, AdBlock si GoogleAlexa. Daca navighezi mult pe net nu cred ca AdBlocker-ul este cel mai indicat sa-l sacrifici.

   Reply
 2. asdsad

  am instalat adblock, dar DEGEABA, NU MERGE nici cu idiotul asta de program! e un GUNOI de program, pt ca tot nu scap de reclame!!!!! ma scoate din sarite, ca tot nu scap de reclamele alea nici cu stiftu asta de adblock

  Reply
  1. Cornel Post author

   La mine merge perfect. Daca nu dai mai multe detalii (ce browser, pe ce site nu blocheaza reclame, eventual si un screenshot..) n-am cu ce sa te ajut.

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.