Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Cum impiedici ca datele tale de pe facebook să fie utilizate de aplicaţii


Tot felul de aplicaţii îţi cer permisiunea să-ţi folosească toate datele iar tu bineînţeleşti că nu citeşti şi dai Accept, că doar aşa e protocolul.

Te-ai întrebat care este adevăratul rost al aplicaţiilor inutile şi banale gen află cine ţi-a vizitat profilul, sau află ce personaj din desenele animate eşti, şi multe altele? Să colecteze cât mai multe date personale pentru ca mai târziu să le folosească în reclame personalizate.

Fiecare like dat spune indirect detalii despre personalitatea ta chiar dacă ţi-e greu să crezi asta. De exemplu: este mult mai uşor să vinzi o chitară unei peroane care a dat like la U2, Metallica sau Led Zeppelin, şi este bărbat cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani.

Cum împiedici asta în doi paşi simpli:

1. Mergi la Setări de confidenţialitate apoi mergi la Aplicaţii si pagini web.

2. Click pe How people bring your info to apps they use şi debifează tot. Atât.

img

Ce rezolvi dacă faci asta probabil că te întrebi. Păi vezi pe marginea din dreapta tot felul de reclame personalizate de genul “lui x şi altor 10 prieteni le place Bergenbier”?. Dacă debifezi tot nu o să mai fi inclus în tot felul de reclame personalizate pentru că aplicaţiile nu o să mai aibă acces la toate datele tale. __Sursa.

De asemenea, pentru mai multe setări verifică şi articolul cu configurare cont facebook.

Tags: aplicatii facebook facebook facebook cont securitate facebook